Monday, February 26, 2018

Braces Story Pt5 | #ZuzuBracesJourney

السلام عليكم ورحمة الله وبركا ته
hi, people.... happy 2018 sebelum terlambat. padahal dah memang lambat. busy with degree classes part time and working full time buat kan zuzu takde mase nak update blog ni ha... *sayu je tengok blog sendiri* huhuhuhu.. so harini zuzu nak update sikit la braces journey zuzu... for almost 1 year and 9 months dah jadi miss gigi besi ni. gigi zuzu doc cakap mmg naturally jarak so mmg lambat sikit nak rapat... masa time ni gigi tengah rapat tp terus jarak after pakai braces. dah cuak gila time ni.... >:( tp rileks lagi sbb doc aina mesti tau ape yang dia buat kan *dia doctor gigi kot. bukan biase-2... hahaha* here is the picture.
*scroll down please*
.
.
.
.
.

see.... jarak gila kan. masa ni doc rapatkan gigi yang belakang dulu. my bottom teeth is fully rapat *i think* but my upper teeth cam susah sikit nak rapat due to my gusi yang tebal... my pain tolerant at this point sangat mencabar cuz those little spring in between my braces keep grinding dengan dalam bibir atas... not cool ok guys... (U_U) then a few months later... i'm end up with getah between the braces... if u get what i mean... nak tgk ke??

*scroll down please*
.
.
.
.
.

so getah ni zuzu kene letak 2 each left and right then kene tukar 3 kali sehari which is bila bangun pagi mandi gosok gigi tukar getah, then lunch time tukar lagi. malam before bedtime pun tukar lagi. leceh nye lahai.... ohhhh what we do for beauty... sangat time consuming. sometimes to be honest tak sempat tukar time lunch time sbb bz with work. hahaha. tp doc pesan if tak tukar lagi lambat gigi tu nak rapat. haihhzzz :/ redha jela kan... so here u guys have it. my braces journey...

P/S: i do think posting this for the sake of updating the blog so it doesn't look dead. peace v('3')

2 comments:

  1. Takpe sis.. Bersusah-susah dulu, bersenang-senang kemudian.. Nanti senyuman sis mesti nampak manis lepas nie sebab gigi dan bersusun cantik..

    ReplyDelete

Thanks for reading this post

Hye brader and sisto, cakap je ape nak!
Tapi ayat kasi elok sikit ok.