Friday, April 28, 2017

start of module 6 *update braces story pt3*

السلام عليكم ورحمة الله وبركا ته

hi semua... so last week dah start module baru untuk degree class but still tak attend class lagi :P maybe harini pergi la kot. kalau hati dah tak ngam ngan lecturer memang ke laut la kan. i dont blame the lecturer at all tapi tu la aku memang ade pe'el kalau x minat cara dia mengajar n marking paper tu emo sgt memang tak la nak tunjuk muka (perangai tak berubah since diploma.. hmm) pape pun marilah menempuh dugaan habis kan module ni in 6 weeks. hopefully marks previous assignmnt last minute tu tak kelaut sgt bole la back-up2 pape yang patut kan.



mohon tak kelaut jugak module kali ni sebab takde assignment tapi ade exam... lagi la malas aku nak hadap buku membaca. hahaha :D so moving on zuzu nak update pasal braces jap and as promise bape banyak cost dah dilaburkan since pakai braces ni :)



so yesterday zuzu gi appointment braces (monthly check-up of course) tak sabar nak pergi sebab band dekat gigi gerham dah tercabut (TT_TT) tula, doc pesan makan elok2 tapi degil nak makan bende kasar-2 sampai band tu PATAH hokeyy (°∀°) doc tak marah cuma pesan jela... yela bazir duit tau... dah la buat braces je beribu ni tak jaga plak gigi tukar band tu semua kene bayar hokeyyy (^▽^)

dah tukar band and warna pilihan bulan ni is putih and dark purple. out of idea nak pilih warna pe

so as zuzu mention in previous post ---> ❀ KLINIK PERGIGIAN AINA KAJANG ❀
cost buat braces is RM 3,800 kan? tapi u guys have to spare a little extra money for an emergency case like this happend : band patah la, cuci gigi la and etc.

cost buat braces : RM 3,800
cuci gigi : RM 90 per treatment (twice a year if possible)
band patah : RM 60 per band


so total zuzu dah spend RM 3,950. almost 4K kannn?? (゜Д゜;) tapi nurse ade cakap la time buat appointment kat reception tu kalau band patah ke ape ke memang kene bayar. no wonder la buat braces kat sini murah... hmmm. anyhow... this si just my side of story and already mention in all of my previous post regarding braces ni...
review ni tak dibayar and i'm doing this for my concern and hopefully boleh tolong u guys out there.

xx, zuzukent


2 comments:

  1. Amboiiii semua kena bayar erk. Kite buat dulu semua dah include, tiap kali appointment buat treatment xperlu bayar pape extra dah, bayar bulanan je lah yang ansur-ansur tu. Hehe.. Lain tempat lainlah caranya kan.
    Good luck tau belajar. Janji berkat belajar tu. 💪

    ReplyDelete
  2. @Fairuz Aqilah a'ah... extra charges tapi tula nak menyesal tiada guna. tq so much sis fai. moga semangat belajar tu ade :D

    ReplyDelete

Thanks for reading this post

Hye brader and sisto, cakap je ape nak!
Tapi ayat kasi elok sikit ok.