Sunday, November 6, 2016

Kemaskini BR1M (2017) & Permohonan Online/Offline

السلام عليكم ورحمة الله وبركا ته
*tajuk sangat mengcam sangat kan? haha



hari ni zuzu nak bagi tau korang yang BR1M (2017) dah buleh di-update pada....... bulan Disember 2016. seperti biasalah ye update BR1M ni memang hujung2 tahun kan. tapi tarikh tak tau lagi. so please be ALERT!!?? on this ok guys.so sapa2 yang dah terima BR1M before this xyah ngade2 gi daftar lagi la ye. korang boleh je terus kemas kini kat website BR1M nanti.

"KENAPA DAH DAPAT BR1M SEBELUM NI MASIH KENE UPDATE LAGI??"

good question. the reason korang kene kemas kini sebab mana lah tau korang dah tukar alamat ke, nama wasiat ke, or dah guna akaun bank lain ke. kannn dahhh takk dapatt BR1M... kang mengamok plak kalau tak dapat (\ ˚▽˚ /) kuikuikui.
 Update BR1M (2017) & Permohonan ONLINE

bagi yang baru nak daftar tu boleh isi terus borang kat website BR1M & yang nak kemas kini pun boleh terus gi kat website sama jugak. kalau nak daftar and update online ni kene buat kat PC ye rakan2 sebab apps e-BR1M ni belum dibuat dalam bentuk handphone/tab/iPad etc lagi. so jangan ngade2 nak update and daftar guna phone/tab/iPad etc pulak. *pergilah CC kejap, bpe hinggit je nak update tu*


*klik gamba ni untuk menuju ke jannah... hohoho... main2 je (≧◔◡◔≦) klik untuk ke website LHDNM BR1M la*
 Update BR1M (2017) & Permohonan OFFLINE

yang baru nak daftar atau update secara offline which is secara manually... korang bole ambik borang dan isi dekat mana2 cawangan LHDNM, Pusat Transformasi Bandar (UTC) LHDNM, Pusat Khidmat Hasil LHDNM, pejabat Jabatan Pembangunan Persekutuan (JPP) atau pejabat daerah. jangan lupa isi "Borang Bantuan Rakyat 1Malaysia (BR1M) 2017" tau??
 Tarikh dapat BR1M (2017)


tahun ni banyak jugak naik BR1M ni. untuk rakyat katanya. hehehehe. mana yang dah daftar akaun bank korang nanti as usual BR1M akan directly masuk dlm bank korang. mana yang takde akaun bank tu nanti dapat cek so bole tukar cash dekat BSN, Maybank, CIMB, Public Bank

sumber
zuzukent


2 comments:

  1. Fuh tak pernah merasa lagi ni, hope next year ada sinar menanti, kehkehkeh.

    ReplyDelete
  2. @Noor Maizanmoga2 dapat la ye. dapat ringan kan beban

    ReplyDelete

Thanks for reading this post

Hye brader and sisto, cakap je ape nak!
Tapi ayat kasi elok sikit ok.