Tuesday, November 29, 2016

end of module 2 *update braces story*

السلام عليكم ورحمة الله وبركا ته



OFFICIALLY DONE WITH MODULE 2 : HUMAN RESOURCE MANAGEMENT
NEXT MODULE : AIRPORT MANAGEMENT

hopefully tak challenging sangat sebab during diploma dulu dah penah ambik subject ni but there are so many things to memorize wehhh and my brain ain't good enough in memorizing( ;´Д`)like serious duhh. zuzu pun tak tau lah kenapa camtu. dari zaman sekolah lagi memang tak suka hafal and susah nak hafal. last 2 week was our last class w/ Sir Hasrol... hopefully jumpe sir again and cuba untuk bertahan tak dooze off in his class hehehe jks ヽ(´▽`)ノ MQA pun datang last tuesday sbb nak audit our degree program at AMC which is the degree program i'm taking BAAM- Bachelor Airline and Airport Management. fuhhh nama nak gempak je kan. hahahha but tak gempak mana kalau korang tak minat. jadi gempak bila minat nak beljar beb. so far module ni boleh bertahan lagi. hahaha (⌒o⌒)

so yesterday was my monthly dentist check up. tetibe je nak check up kelmarin boleh plak wayar tercabut blah hujung. erghh... bila time check up dah cuak la sebenarnye sbb first time kan kene camni. then doc pesan next time makan kene jaga eh... bla bla bla.



I'M IN LODSA PAIN PEOPLE. trust me. bila pakai braces ni pls la pantang pape yang patut especially bende-2 keras. zuzu rase punca jadi camni sebab makan apple ritu. hahaha. ganas bebenorrr... then it comes to the time where nak pilih getah pun nak dekat 15 minit tak tau nak pilih warna pe. so bf pun bg idea warna pink (padahal dah lama gila dia request suruh pakai warna tu tapi zuzu tak brape nak berkenan sgt aihh. pink bebnor bukan minat sgt pun) so last2 pilih warna pink gak. satu lightPINK satu darkPINK.









COMEL KANNN? HAHAHAH. pls la cakap comel sbb kene paksa pakai warna ni. hahahah (◠△◠✿)

till then, zuzukent (ᵔᴥᵔ)

Sunday, November 6, 2016

Kemaskini BR1M (2017) & Permohonan Online/Offline

السلام عليكم ورحمة الله وبركا ته
*tajuk sangat mengcam sangat kan? haha



hari ni zuzu nak bagi tau korang yang BR1M (2017) dah buleh di-update pada....... bulan Disember 2016. seperti biasalah ye update BR1M ni memang hujung2 tahun kan. tapi tarikh tak tau lagi. so please be ALERT!!?? on this ok guys.so sapa2 yang dah terima BR1M before this xyah ngade2 gi daftar lagi la ye. korang boleh je terus kemas kini kat website BR1M nanti.

"KENAPA DAH DAPAT BR1M SEBELUM NI MASIH KENE UPDATE LAGI??"

good question. the reason korang kene kemas kini sebab mana lah tau korang dah tukar alamat ke, nama wasiat ke, or dah guna akaun bank lain ke. kannn dahhh takk dapatt BR1M... kang mengamok plak kalau tak dapat (\ ˚▽˚ /) kuikuikui.
 Update BR1M (2017) & Permohonan ONLINE

bagi yang baru nak daftar tu boleh isi terus borang kat website BR1M & yang nak kemas kini pun boleh terus gi kat website sama jugak. kalau nak daftar and update online ni kene buat kat PC ye rakan2 sebab apps e-BR1M ni belum dibuat dalam bentuk handphone/tab/iPad etc lagi. so jangan ngade2 nak update and daftar guna phone/tab/iPad etc pulak. *pergilah CC kejap, bpe hinggit je nak update tu*


*klik gamba ni untuk menuju ke jannah... hohoho... main2 je (≧◔◡◔≦) klik untuk ke website LHDNM BR1M la*
 Update BR1M (2017) & Permohonan OFFLINE

yang baru nak daftar atau update secara offline which is secara manually... korang bole ambik borang dan isi dekat mana2 cawangan LHDNM, Pusat Transformasi Bandar (UTC) LHDNM, Pusat Khidmat Hasil LHDNM, pejabat Jabatan Pembangunan Persekutuan (JPP) atau pejabat daerah. jangan lupa isi "Borang Bantuan Rakyat 1Malaysia (BR1M) 2017" tau??
 Tarikh dapat BR1M (2017)


tahun ni banyak jugak naik BR1M ni. untuk rakyat katanya. hehehehe. mana yang dah daftar akaun bank korang nanti as usual BR1M akan directly masuk dlm bank korang. mana yang takde akaun bank tu nanti dapat cek so bole tukar cash dekat BSN, Maybank, CIMB, Public Bank

sumber
zuzukent


Thursday, November 3, 2016

Semangat Nak Blogging Balik ;)

السلام عليكم ورحمة الله وبركا ته



hi semua... nampak tak tajuk atas tu. yap zuzu rase zuzu dah ade semangat nak ber-blogging balik sebab tu lah cam kerap je update recently ni kan *eventho update semingu 2-3 kali je* tak tau lah kenapa tetibe jahh nak update blog maybe sebab suka bebel2 kot eventho sape jelah kan yang baca blog zuzu ni ٩(˘◡˘)۶ zuzu start blogging tahun 2010... zaman tu cam best jek semua orang aktif blogging tapi sekarang ni yang zuzu follow pun dah jarang aktif (kene blogwalking lebih kerap nak carik kawan baru)

semalam misi ber-blogwalking bermula & tangok blog diorang yang baru2 ni semua shantek2 tauu. uuu jeless nyeww titeww ( ◡́.◡̀) blog kite ni biase2 je ( ˘︹˘ ) simple gila tapi ade lah yang cakap comel. maybe sebab dah sifat pompuan kan nak yang comel2. template ni zuzu tak banyak ubah pun sebab coding sekarang susah nak paham.. damnn... (╥﹏╥) nak search pun cam susah ape yang nak dicarik.

zaman zuzu blogging dulu kerap dapat award lah, dapat tag lah... macam2 lagi. suka2. orang sibuk PMR and SPM time tu zuzu sibuk nak cantik kan blog sampai penah ambik tempahan buat blog semua lah. siap ade account blogskin.com hokayy ᕙ(`▿´)ᕗ nowadays semua update thru twitter, facebook and instagram. sana cam lagi up-to-date kan and easy access apps. lagi2 lah sekarang ade snapchat lah pulak. everything is recorded instead of writing kan?? tapi blogging still di hati eventho nak merapu je kat sini.
semoga semangat ber-blogging zuzu berkekalan
&
semangat nak buat Course Work Degree yang nak dekat dateline ni

AMIN.

truly, zuzukent