Thursday, October 27, 2016

Klinik Pergigian Aina, Kajang

السلام عليكم ورحمة الله وبركا ته
*previous post about my braces journey ➤
*click the flower to read on previous post :P



hi earthlings... so officially it's has been 6 months i'm wearing braces. so this is gonna be an updated story about my braces yaww (◠‿◠)✌ so far dah boleh makan bende2 yang keras sikit like apple, kacang dan sewaktu dengan nya but leceh la sebab melekat in between the wires. so decided untuk avoid those kindda food for a while. bila time kat rumah je makan bende2 cam tu sbb after makan terus gi brush gigi. as promised on my previous post kan zuzu akan bagi tau zuzu buat braces kat mana kan...
*i don't get paid to do this review and ni buat atas suka hati saya ye*




zuzu buat braces ni dekat Klinik Pergigian & Surgeri Aina located dekat Kajang. more specific dekat area Prima Saujana, Kajang. u guys boleh klik kat link yang zuzu provide tu. well, korang boleh tgk sendiri review kat sana but zuzu nak buat sikit review sikit je 
(xde la review mana pun takat bagitau harga and services je) 

so straight to the point jelah ehh...

harga buat braces : RM 3,800
deposit : RM1,200
monthly payments : ikut suka hati korang tapi agak2 la kan takan nak bayar 10-20 hinggit je *bila nak habis kan?!! ( ˘︹˘ )* 



then story sikit how i buat braces ni... firstly try call la klinik ni utk set up appointment kan, memang tak pick up. so decide untuk walk in je. sib baik zuzu ni study nearby je so should be no problem la. then dah gi sana ingat bole jumpe doc... belom lagi. kene set up appointment for consultant dulu which is in 2 weeks dari date yang kita walk-in. after 2 weeks jumpe doc than consult which is FREE. fuhhh lega sebab certain tempat consult pun nak dekat RM30-RM70. then dia bagi tau gigi kita camna condition kene cabut or tak *gigi zuzu tak kene cabut* pastu terus dia bagi tau harga buat braces sahaja which is RM3,800 and deposit RM1,200. 

settle jumpe doc pastu jumpe staff dia akan explain again ape yang doc dah cakap then buat appointment untuk pasang braces palak. mine after 1 month baru ade slot kosong untuk pasang braces. so, on the day nak pasang braces tu kene bawak deposit ye kawan2. staff pun explain if bracket cabut ke ape kene bayar depend on bracket tu cabut camne. pros and cons semua la... so far my service is here is not that bad sbb staff dia ok je la maybe lack of SMILE jela. *maybe gigi dorang tak ok kut* :P 

so far my monthly check up is okay... date yang aku pilih sendri utk check up xde clash dgn pape so pandai2 sendiri lakan nak hidup. all i can say is murah memang murah and easy for me to access the klinik since dekat ngan tempat aku study. cer bayangkan orang yg nak buat appointment tu dr klang or etc. jauh kot nak datang semata nak set date appointment je kan. maybe dorang boleh improve on their call service tu kan., pick up the damnn phone or something... masuk klinik memang tenang la bagi sesapa yang takut ngan dokter gigi sbb pasang ayat2 suci so rase memang tenang je.

so tu jelah my review. ni ikhlas from my heart okay... (ˆ‿ˆԅ) xde sape2 bayar pun. so u guys can judge sendiri nak buat dekat sini atau tidak.

this month punya service pilih warna merah + biru

xoxo ; zuzukent

16 comments:

  1. Teringin jugak sebenarnya nak pakai braces sbb gigi cikrenex xelok susunannya. Huhu. Tp bila tgk bajetnyaaa.. kiv dulu lah. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. pakai lahhh... tp sekarang ekonomi gawat. pikir2 dlu lah :P

      Delete
  2. hehe teringin nak pakai tapi takut huhu done follow awak :)
    https://mellyacrayola.blogspot.my/

    ReplyDelete
    Replies
    1. kita first2, pun takut sbb memang takut dokter gigi. done follow u balik.

      Delete
  3. Wah bercolor2 braces dia. Somel. Suka tengok orang pakai braces, xtahu kenapa sebab somel kot hihi :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. tq bell. tp kita rase muka kita tak kene pakai braces. huhuhu :)

      Delete
  4. Replies
    1. tak sakit pun. cuma penat je kene bukak mulut lelama. kalau kene cabut gigi maybe sakit kot.

      Delete
  5. Sakit kan pakai braces ni.. tapi tak tau nk explain. Sebb tak pernah sakit gigi so xtau sama ke tak. Tapi rasa berdenyut smpai tangkap kat kepala...

    ReplyDelete
    Replies
    1. sakit masa mula2 tu la yunk. then masa nak tukar getah every month :P

      Delete
  6. Tumpang tanye. Kalau nk tukar braces kene bayar kee ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. tukar braces maksud awak tukar getah ye? tak kene awak. cuma monthly payment tu kene bayar la ikut byk mne awak nak.

      Delete
  7. Awak nak tnya harga xray dngn acuan kne charge bape? pastu awak tak kena cabut gigi ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. gigi kita tak kene xray awak sbb gigi kita takde berlapis-lapis teruk sgt. harga acuan semua sekali dalam kos 3k tu and kita tak kene cabut gigi. kalau cabut gigi harga lain.

      Delete
  8. salam, nak tanya, ada sesiapa boleh tolong bagitau waktu operasi klinik nitak? kalau boleh, memamng sangat2 membantu. thank you ye.

    ReplyDelete
    Replies
    1. isnin - rabu (9.30am - 9pm), khamis (9.30am - 5pm), jumaat (9.30am - 9pm), sabtu (9.30am - 8pm), ahad & PH (10am - 2pm) tp time varies based on doc availability. so better call for appointment.

      Delete

Thanks for reading this post

Hye brader and sisto, cakap je ape nak!
Tapi ayat kasi elok sikit ok.