Saturday, October 29, 2016

Happy Deepavali 2016

السلام عليكم ورحمة الله وبركا ته

hi guys, hello...

what a very gloomy saturday kan?? raining je all day (͠◉_◉᷅ ) sangat cozy zuzu dudak dalam bilik ditemani katil yang sangat setia. so today is Happy Deepavali Day. i'm wishing a very great deepavali to all my Indian's friends out there. hope u guys have a very wonderful and colourful festival this year. eventho hujan, festival day is still festival day ayte?? enjoy guys (^^,)

xoxo ; zuzukent

Thursday, October 27, 2016

Klinik Pergigian Aina, Kajang

السلام عليكم ورحمة الله وبركا ته
*previous post about my braces journey ➤
*click the flower to read on previous post :P



hi earthlings... so officially it's has been 6 months i'm wearing braces. so this is gonna be an updated story about my braces yaww (◠‿◠)✌ so far dah boleh makan bende2 yang keras sikit like apple, kacang dan sewaktu dengan nya but leceh la sebab melekat in between the wires. so decided untuk avoid those kindda food for a while. bila time kat rumah je makan bende2 cam tu sbb after makan terus gi brush gigi. as promised on my previous post kan zuzu akan bagi tau zuzu buat braces kat mana kan...
*i don't get paid to do this review and ni buat atas suka hati saya ye*




zuzu buat braces ni dekat Klinik Pergigian & Surgeri Aina located dekat Kajang. more specific dekat area Prima Saujana, Kajang. u guys boleh klik kat link yang zuzu provide tu. well, korang boleh tgk sendiri review kat sana but zuzu nak buat sikit review sikit je 
(xde la review mana pun takat bagitau harga and services je) 

so straight to the point jelah ehh...

harga buat braces : RM 3,800
deposit : RM1,200
monthly payments : ikut suka hati korang tapi agak2 la kan takan nak bayar 10-20 hinggit je *bila nak habis kan?!! ( ˘︹˘ )* 



then story sikit how i buat braces ni... firstly try call la klinik ni utk set up appointment kan, memang tak pick up. so decide untuk walk in je. sib baik zuzu ni study nearby je so should be no problem la. then dah gi sana ingat bole jumpe doc... belom lagi. kene set up appointment for consultant dulu which is in 2 weeks dari date yang kita walk-in. after 2 weeks jumpe doc than consult which is FREE. fuhhh lega sebab certain tempat consult pun nak dekat RM30-RM70. then dia bagi tau gigi kita camna condition kene cabut or tak *gigi zuzu tak kene cabut* pastu terus dia bagi tau harga buat braces sahaja which is RM3,800 and deposit RM1,200. 

settle jumpe doc pastu jumpe staff dia akan explain again ape yang doc dah cakap then buat appointment untuk pasang braces palak. mine after 1 month baru ade slot kosong untuk pasang braces. so, on the day nak pasang braces tu kene bawak deposit ye kawan2. staff pun explain if bracket cabut ke ape kene bayar depend on bracket tu cabut camne. pros and cons semua la... so far my service is here is not that bad sbb staff dia ok je la maybe lack of SMILE jela. *maybe gigi dorang tak ok kut* :P 

so far my monthly check up is okay... date yang aku pilih sendri utk check up xde clash dgn pape so pandai2 sendiri lakan nak hidup. all i can say is murah memang murah and easy for me to access the klinik since dekat ngan tempat aku study. cer bayangkan orang yg nak buat appointment tu dr klang or etc. jauh kot nak datang semata nak set date appointment je kan. maybe dorang boleh improve on their call service tu kan., pick up the damnn phone or something... masuk klinik memang tenang la bagi sesapa yang takut ngan dokter gigi sbb pasang ayat2 suci so rase memang tenang je.

so tu jelah my review. ni ikhlas from my heart okay... (ˆ‿ˆԅ) xde sape2 bayar pun. so u guys can judge sendiri nak buat dekat sini atau tidak.

this month punya service pilih warna merah + biru

xoxo ; zuzukent

Sunday, October 23, 2016

BOREDOOMMM STRIKE?!

السلام عليكم ورحمة الله وبركا ته

hello world. basically i'm writing cuz i think i have no better job to do than just membebel online. so digg-in

change my background tho. actually i have nothing much to say. just want to keep my blog un-dead. so, recently ramai of my "friends" yang dah kawin, getting married and having babies. bila fikir balik dammnnn girl... am i that old tho? btw, zuzu baru 22 years old ok. hahaha. tak percaya kan. but it is the truth baby. orang ramai cakap i looked "OLD" than my age. wadehek... (͠◉_◉᷅ ) like seriously tho?? maybe ok gak la sbb nak gi mana2 orang takde kecoh tanye umo aku brape. so i'm on my second semester of my degree life. due date coursework is on 31st OCT 2016 and teke lahhh aku dah buat ke tak.. hahahah (‐^▽^‐)mesti lah belomm. so back to reality nak sambung buat keje :P