Sunday, July 31, 2016

Why are we girls so LOW?!

السلام عليكم ورحمة الله وبركا ته


**first of all nak bagitau this post is gonna be a little bit sad, a little bit angry, a little bit of uncontrollable motion kind of way. takde sape pon kene mengana dengan post ni. it is a general blog. nak baca then proceed (~.~)v peace

hi, as a girl pernah tak korang rase yang diri korang kat bawah sgt. u see what i mean is that u love so much a person and you guys willingly put yourself in a position yang sgt2 rendah. it doesn't really matter if you're a guy or girl, i think it goes both ways. like seriously... if ade je budak perempuan yang suka kat sorang lelaki sanggup belai and give him everything and threat him like a king but instead mamat tu tak appreciate pun korang. same goes kat laki gak la, layan baik punya protect gila perempuan tu tapi last2 curang, gaduh, etc...

conclusion yang bole dibuat disini i think you guys are really in love with that person and only that person heart that matter sampaikan hati korang retak to pieces pun korang tak kisah cuz he or her opinion paling penting. sebab nak berikan yang terbaik and nak make sure kita bole buat and ikut kehendak si dia.

love is blind. so weird but it is true. we gave so much for a person even a single mistake pun matter cuz that particular mistake akan dijadikan punca gaduh. banyak yang nak archieve relationship goals and stuff but pikir la balik perasaan orang yang mencuba and sayang korang bagai nak rakk ni sapa nak jaga. hmmm. weird but yah that is true. think about it people...

truly; zuzukent (~,~)v

Sunday, July 10, 2016

Selamat Hari Raya Aidilfitri 2016

السلام عليكم ورحمة الله وبركا ته

hi uollsss... so dikesempatan ini me... my self Zuzu formerly known as Zulaika Ramli nak wish korang semua Selamat Hari Raya Aidilftri Maaf Zahir & Batin. nak mintak maaf sangat kat semua atas semua kesalahan yang penah zuzu buat... korang terasa or tak. ambik hati or tak. *ape bezanya. hmm* what ever that u guys think that i'm doing wrong... i am deeply sorry. aku tau for the past years aku byk gila buat mistake but manusia tak lari dari kesilapan and sempena bulan mulia ini aku mohon kemaafan dari korang. nak duit raya datang lahh rumah k. hahah jokes. :P akak payung selfie hari raya pertama akak hokey. mohon jangan muntah. dah mintak maaf kan tadi...


#rayaselfie #TeamRayaKg #syukurselalu #temahijauhitam

mat ri ye : zuzukent

BABY I'M BACK WITH LODSA PAIN =___="

السلام عليكم ورحمة الله وبركا ته

hi uolls, as the title stated.... I'M BACK... *promised to myself i'm back for good and keeping my blog game strong**chuckles* so the reason why i'm posting right now is sebab nak bagi tau that i am indeeedddddd innnn a looooddddsaaaaa pain. JUST GOT BRACES BITCHES. technically it's already been one month but since i'm busy being a lazy bumm and almost forgot i had once ade blog... hahaha so why not share it now. *aduhh rase janggal benar ber"speaking" bagai* (-_-)"
so this was taken on the day i got braces. 24th MAY 2016...

perasaan masa pakai to ya rabb excited nak mampus ('o')" hahaha. pastu tunggu the next day tanak bangun tido langsung. sakit ya amat lahhh sangat (TT__TT)" hahaha. nak minum air pun pikir byk kali. tgk toothbrush rasa nightmare je. hahaha. pastu bae ajak makan smpai nak decide mkn mana pun susah sbb dok pikir nak kunyah macam mne. nasib la dapat bae yang memahami so for about a week mkn bubur mcD jadi peneman. hahaha. pastu dah bole mkn bende2 "terlarang" *what i meant by terlarang is u can't actually eat hard stuff and all your food kindda need to be in little bit pieces but instead aku mkn je bende besar2 like takde pape. hahaha* tapi nak tanggung sakit je Tuhan je tau babe. lepas post ni confirm la akan tnye aku buat braces kat mne? brape? sakit ke idok? aduhhh. next post aku jawab ok?
and ni plak lepas sebulan lebih it is time untuk spacer. 4th JULY 2016...

OK... function spacer ni macam nak bagi balance gigi kau atas bawah la. since gigi aku mase buat braces ni tak kene cabut *fuhh sib baik* so pakai la spacer ni kan. gamba bawah je iolls bg tapi sebanarnye atas bawah kene pakai camni. uolls bayangkan la. aku lupa mase aku next appointment is nearly HARI RAYA like two more days camtu kan. aku mana lah tau dokter nak bubuh spacer pejadah... hahaha menyesal babe... sakit dia lagi sakit dari pasang braces tu. yela.... spacer ni dia letak kat celah gigi geraham korang yang selalu kita guna nak buat kunyah2 tu. demmmnnn... menderita gak aku pagi raya x lahap ketupat rendang ape segala juadah tu semua (TT__TT) tapi utk kebaikan jugak pakai braces ni aku gagah jugak lah...

next appontment is upcoming Tuesday, 12th July 2016... xtau ape yang dokter nak buat kat gigi aku ni woii. haahhaha. cukup la story braces aku yang x berapa nak menarik. hahaha. byk gelak plak. till then, with for my raya post ya, nah aku lanje gamba awkward braces :L
happy nightmare peoples :*
lodsa love : zuzukent