Friday, March 30, 2012

carik kerja, settle problem

haiiiiiiiiithereee!
ok, i'm officially boleh kerja now since my mom bagi green light. weeee *happy kids* ok, nak siap2 pergi tmpat kerja. will update this blog again very-very-very soon :)

current twitter update

PLKN life part2

السلام عليكم ورحمة الله وبركا ته

SALAM SEJAHTERA, SALAM PERPADUAAN & SALAM SATU MALAYSIA!
*MALAYSIA BOLEH!

hehe, sorry terbawak mood PLKN plak :P keyh cut to the chase... i'm going to continue my PLKN story broo.

AMARAN : POST MIGHT BE BORING. SO, KALAU X INTERESTED NAK BACA GTFO!

the last post zuzu stop kat part the wannabeeessssss! kn? so, now nak continue part asdfghjkl moment.
the asdfghjkl moment : well, kitorang ade class okay kat sana. macam sekolah jugak. it's called PEMBINAAN KARAKTER & KENEGARAAN. time class KN kene buat persembahan semua perangai cam cibai nk bg co-operate pon susah. haiiiyooo. tension. bila dah perfect the persembahan then tetibe the real persembahan hancur cuz of the P.A. system... sumpah bengang doh... (>.<")

actually tu jela nak cakap :P my story in PLKN life ends here sbb i'm not aloud to reveal the "real PLKN life" cuz nanti x fun lah bg korang x merase pergi or belum pergi :P rugi2... hehehehe. enjoy all the picture ok :)









btw, i do not own any of these picture above. but yup, that's my face :) thanks korang sbb sudi snap muka aku ni. hehehe XD thanks jugak sbb upload kn and yess, i edit all the pictures by myself. tqsomuchie :)

Friday, March 23, 2012

PLKN life part1

السلام عليكم ورحمة الله وبركا ته

BILA DIRI DISAYANGI - Ukays (Official Song PLKN Junaco Park)


hye uollss... rindu kat zuzu x? mesti lah x kan? hmm... zuzu tau zuzu sape. *LOL syok sendri plak aku* biasalah dah belajar pasal "diri sendiri" & "imej" kat PLKN. opppss... as uollss known on my previous post... blog nie kan "M.I.A" a.k.a "almost nak mati" HAHA sbb zuzu dapat panggilan pergi ke Program Latihan Khidmat Negara (PLKN)... so, mehh zuzu habaq mai sikit experience zuzu yang x seberapa kat sana selama 77 hari!

oh well, first2 masuk sana memang x suka langsung! sbb sampai2 je n bgun dr tdo the next morning ade dua orang minah (Meq & Ika) dok termenung tgk zuzu. hahahaha. lawak kot. obviously i feel janggal of all sudden. yelah mana taknye. tetibe je dok tenung kitorang dak2 KL yang baru sampai a day after they'll sarawak girls (mukah/betong part).  then we become bff's. bla bla bla... byk aktiviti during the latihan n byk ragam n kerenah yg zuzu tgk.

the leadership inside of me : x pernah pon zuzu tau zuzu ade ade bakat seorang pemimpin. muehhehe (>,<") kat sana zuzu jadi penolong ketua kompeni DELTA :D hehehe. hebat x hebat lah citer dia kan but actually zuzu tanak jadi ouh ketua2 nie cuz byk keje kene buat n the most important thing is i have to be early than everybody else n mesti boleh buat all the activities *cabaran yang paling best is join kembara halangan* then ramai gak ahh tetibe tanak zuzu jadi leader but then x leh tukar sbb mmg cikgu dah tetapkan *LOL-ed faces wirawati* HAHA.

amazing CNY in camp : x pernah terjangka akan celebrate CNY tahun ni kat PLKN. best gak ahhh sbb byk outing n shopping ;D then tangkap ikan (zuzu dapat 3 ekor!) *bangga face* pastu makanan semua sedap2 belaka during that hols cuz tinggal berapa kerat orang je ponnn. most of 'em balik rumah masing2. so, tinggal most of the KL kids je.

the cinta contract part : haha... nie part paling lawak kot. well, nak kata zuzu cantik, mmg x lah kan but there is one boy who mintak couple and zuzu terime. like i was so stupid when i think of it cuz i'm not really in love with him at all. to the guy that we have something going on during the camp, i'm sorry bro cuz everything was a fake relationship. dah nama pon cinta contract. lek ah bro..... n now zuzu dapat tau dia dah ade awek lain in KL but before that as i remebered he couple with one of the sarawak girl. LOL-ed moment ever!!!

"secret admire are so misereable" jengx3... dalam diam zuzu ade secret admire kat camp but untill now zuzu xtau sape. hampehhh betul. what to do xde rezeki... but at least i know i laku dalam camp junaco tu :P ouh2 btw, nama kem PLKN zuzu tu is KEM PLKN JUNACO PARK, SIBU which is in sarawak. jgn tnye ade dinasour ke x! mmg korang nak kene penyepak. HAHA. kidding. it's junaco park bukan "jurassic park" ok readers? back to the story... secret admire ni menyusahkan sbb tiap2 kali "dia" hantar surat i have to throw it away cuz nnti boleh kantoi ngan cikgu. habis lahhh (>_<")

the wannabeeessssss! : they are such paying in the ass. zuzu buat x kesah je ngan dorang nie but oeemmjayy... dorang mmg annoying. usually wannabees nie ade je kat mane2 kn? hmm, kat camp PLKN pon ade gak. dorang pikir dorang hot sgt lettew. eeewwww. puhh-lesss. GTFO bitches! *pengunaan perkataan kasar adalah utk WANNABEES ni je* jgn marah eh nnti kedut muka (^_~)v
ok, actually ade byk lagi but malas nak cerita n to those ppl yg x dapat pergi PLKN u guys r missing hell of a fun time in yr life :P like seriously. zuzu cakap ni sebab they even ajar u guys about nationality n "tepuk2 lapar" HAHA... kbai. gtg now nak amik result SPM. keyh zuzu tau lambat. nervous la broo. lek luuu... zuzu rase mesti tinggal B C D E n G je cuz zuzu amik lambat. maklumlah all the A's semua dah kene kebas. muahaha. memandai je zuzu nie. gonna update really soon ok. chiow :D