Monday, December 17, 2012

AwEsOmE MoNdAy !!

السلام عليكم ورحمة الله وبركا ته 
 ohoiii, afternoon :) since i dah give my blog a whole new look makin excited plak nak update blog :) hehe, i might as well buat tutorial for blog or something. hehehe. k that was not a promise ok. i'm not good at making promises cuz i cant keep 'em. booooo. loser kan zuzu ni? mesti lepas ni xde orang nak kawan dengan titew T_T.

so, HAPPY MONDAY PEOPLE :)

semua mesti malas gila kan sbb isnin kan. hahaha... well, zuzu xde class every monday (Y) tau2 je monday sucks for me so xde lah class for me on every monday. HAHA. *pls be very jeles* esok class #TBE at 2pm. haihhh, assignment2 =_=" malas gila nak buat. aduyaiii. asal la zuzu ni pemalas gila kan? x sah kalau setiap post xde perkataan "MALAS!" kan kan kan?

k, nak carik duit. haha, nak pergi somewhere or something! haha :3 tetibe rindu plak kat #AusBaby :'/ hope his doing fine. mestilah fine sbb dia ade game Gundam dia while i'm here waiting for him to whatsapp me first *sadis* k la ade kerja yang perlu dibikin at this hour. rumah a.k.a. hostel ni pun dah clean and clear. sooooo.... enjoy my pretty awesome face yang x mndi lagi ni. HAHAHAHAHAHAHA
*shhhh jgn bg tau org :P*



Sunday, December 16, 2012

New again and #AusBaby is born :)

السلام عليكم ورحمة الله وبركا ته

#my fucking awesome mood right now


hi. heyyo. ssup? rawrrrr x my new blog? HAHA. k satu hari kot menghadap main coding semua penat dah sebenarnye ni penat sangat2 and now baru siap. phewww ύ.ὺ sampai roomate kat dalam rumah ni pun pelik and naik risau dah. hehehe. Fety siap cakap "kau siapkan assignment lagi bagus Zue!" HAHA... at first memang nak siapkan assignment tp bila bukak blog rase cam dull gila so Zuzu rajinkan diri for sakit kan otak =^.^= so ni lah hasil nya....


minggu ni duduk hostel x buat pape pun. siapkan asssignment sikit2 *tapi cam x gerak kemana pun siapnye :P* then kemas rumah sbb people from MOHE nak check rumah kitorang :3 hmmm, hopefully yang datang tu hensem2 lah ye (Y) hehehehe. sepanjang belajar kat college ni banyak bende kene fikir since perasaan berdikari n nak kene saving money semua ade kene pikirkan -__-" susah gak life camni. sokay. kne lah tabahkan.

boring.
boring.
boring.

btw, jangan tanya knape dah x guna nama ZUZU KENT kat blog ni. dah tukar nama jadi #AusBaby ♥♥ cuz i'm not single. HAHA. tu je boleh bgtau.

till then adios amigos. gudnite, sleep tight, don't let the bed bugs bite and esok g kerja with happy face ok!

edit

السلام عليكم ورحمة الله وبركا ته
blog under construction. since i'm so fucking bored. so sorry ok if blog ni buruk gila nak mampus :P xx

imysfdm

السلام عليكم ورحمة الله وبركا ته
hye, i just missing u so fucking much. so i just wanna say...
The day we met Frozen, I held my breath Right from the start Knew that I'd found a home For my heart Beats fast Colours and promises How to be brave How can I love when I'm afraid to fall But watching you stand alone All of my doubt suddenly goes away somehow

Friday, November 30, 2012

AMC-ians

السلام عليكم ورحمة الله وبركا ته 
hye, hell-uu. sorry lama menyepi. mesti rindu Zuzu kan *sila muntah rainbow pls* mesti korang nak tau kan kesudahan aku masuk UiTM mne kn. HAHA. well aku x masuk mne2 UiTM pun cause result tunggang langgang weyh >//< seriously i don't blame myself for all of this. mmg aku dah xleh adapt ngan science punya aliran. 
 
like seriously satu ape pun aku x paham kot. HAHA :3 k, now, aku sambung study in DATM at AMC. nak tau ape tu? u guys should go HERE sape yg minat nak jadi PILOT boleh la. but i'm not mainly pilot-to-be but ade jugak course lain. like me, myself i chooose DATM which involve tourism. ok lah for someone who really liked to fly away like me tho. 
 
the reason why i choose to be an AMC-ian is mainly because dia punya jobs field mmg terbuka luas especially in airline companies la kn. hopefully this time i'll strive for my very best and WISH ME BEST OF LUCK k guys :3 
 
ok, i ended my blog post for today with a piece of pretty face of me :P
follow my INSTAG : ZUZUKENT

Tuesday, November 6, 2012

Perlis / Samarahan or stay Jengka?

RESULT Uitm KELUAR 9 NOV 2012 
OHMAIIIIIGAWDDD AKU TAKUT AND TENGAH FREAK OUT GILA BAPAK PUNYA MAK WEYH 
HAHAHA. KBAI.



Zuzu Kent xx ♥

Saturday, November 3, 2012

I'm awesome cuz I'M MOTHAFUCKAH SINGLE

Ok. Title pun dh ckp so aku malas nak citer panjang. Aku rase kali ni official :) nak tau knape? Sbb dia tanak kesah dh pasal aku. Ok maybe i should berdikari by now. Kalau boleh la kan. The last timei check i single habis semua duit aku spend. Hehe. Boros2.!

till then toodles!

safayafa mafasihfih safayangfang afawakfak :)

Thursday, November 1, 2012

burger bakar kaw kaw

assalamualaikum and hye-yo ssup?

malam2 bute cengini baru teringin nak hupdate pasal makanan kan? haha pejadah tah. sape yg dok terliuq tu sorry le. hehe. titew x sengaje nak hupdate pasai burger bakar ni (งˆヮˆ)ง

so me and my family went for burger bakar kaw kaw located in seksyen 2, wangsa maju. *near the wangsa maju lrt station* *ithink* hehehe. well, it was supperb delicious gua tell u. despite the long waiting in a line and rainy day. perghhh memang eager gila nak makan huge size burger. dah lah huge siap bakar cam satey plak tuh. ummmppphhh (*^ヮ^*)

just imagine lah how juicy the beef and chicken meat was... lolololololooooo... sangat mouth melting ok with the cheese and all. hahha. uppps someone is drooling in front of the lappy i see... hehe. my opinion makan burger ni...... overall ok but kalau the chicken meat buat sndri pun ok gak. ni cam burger yg diletak ayam goreng. so, that's my opinion... next food hunt burger bakar abang burn in taman dagang ampang maybe? ▔\▁(ヅ )▁/▔

till then here is some sweet dreams for ya'll .
happy reading while drooling.

Tuesday, October 30, 2012

#thirst2012

Zulaika H (@zuzucrapy) tweeted at 5:06 PM on Tue, Oct 30, 2012: RT @ArraBerlin :INFO : Ticket price for #THIRST2012 !! Price: RM108 (Oct 31-Nov 4) RM128 (Nov 5-Dec 7) RM158 (doorsale)

anyone kind and crazy enough to join me yooo!!


Sunday, October 14, 2012

cuz i'm to kewl for ya

السلام عليكم ورحمة الله وبركا ته
 
hey world, i know u all miss me ayte? haha...

well, i'm back with a short post *can't really promise u that* the reason why i left my blog cuz i lost interest in it. hmmm, semua layan twitter je kan nowadays. then i went to continue my studies in UiTM Jengka which is really awesome shitss. then everybody end up being a jerk on my cahtbox at my blog. so yeahhh.. i've moved on... lastly there's no more wifii in my house!!! TT_TT sad life isn't it? hell yeahh it was. perghhh, speaking plak gua malam2 cangini. haha, biase lah tu kan. self expression. bajet bagus... *puihh*

k, nak story bout my classmate? erghhh, x pe ahh. move on. malas nak pikir. the reason why also i'm starting blogging now cuz i'm at my daddy's office. so memang aku online sampai lebam ah citernye, nahh, not really. k i'm signing off. sorry ah citer tergantung. k, jap lagi nak design blog ni balik. kbai. xx here's is someting-2 for u guys. picture of me and my new hair. zz
 
 
 
please don't get hhesitated XD

Thursday, May 24, 2012

MOVE ONNNN !!!



السلام عليكم ورحمة الله وبركا ته
and konichiwaa, hellooo reader(s)

so, hari ni zuzu OFFDAY means cutiii!! hehe :3 nampak x betapa happy nya budak si cenanga comel ni :) nampak x muka titew yang comel kat atas tu? ohoiii... baru potong rambut k. sama cam 3 tahun yang lepas #zaman2 baru nak p dulu :P puihhh. k, asal tajuk cam gitu? ade kene mengena ngan rambut gak ahh. zuzu cuba berubah menjadi lagi lebih terbaik like lebih caring, lebih flexible, less sadness. senang citer "MOVE ON" to another new life lah. paham dak? *wat2 paham jelah.* hopefully i'll be another better person in time.

lately, zuzu selalu berfikiran postive sejak kerje kat stride rite. sumpah penat weyh... btw, come and buy shoes for your children at our new outlet at PARADIGM MALL.(first floor beside Toy R Us) xtau kat mne? kat ss7, LDP. still x tau? kat depan giant Kelana Jaya. haha, kalau xtau jugak. google search la k? penat dah bg clue. nak jumpe zuzu meyh la datang sini but temporarily jelah sbb zuzu tolong cover2 je kat sana. still xde org interview kerje lagi kat sana. hehe. baik betul zuzu ni buat kerja amal kn? LOL. k la, tu je kot nk story morry. will update really soon. till then hugs and flying kisses :-*
 
Truly typed,
Zuzu Kent 

Sunday, May 20, 2012

really eff scared ><"

السلام عليكم ورحمة الله وبركا ته



just nak cakap yang kita betul2 TAKUT nie! sbb esok test JPJ for my P license!!! urggghhhh.
watlek, makan kit kat dlu...


kbai. wish me best of luck k. xoxo
ZUZU KENT 

Tuesday, May 15, 2012

i'm late for work :)


haha, this just f*cking made my day. awesome shit lahhh. tgk yang middle two then watch this video all over again. and again. and again!

tell me something new


i figure u dah berubah but i guest that will never ever will be lah kan?
hmm, please lah berubah. change for "her" at least. not for me... i don't mind. hmm, she also ade hati n perasaan. she's a f*cking human n not animal. she's a cutie pie n rich. yes, i know everything. it's not like i've been stalking u. it's just some people are concern with whom their friends with. that's all... so, some people are very particular and want to know who u are. so, tetibe dapat tau yang u currently with some one else.
sorry i've been such paying in your ass.
i think u should have realise by now i'm talking about u. yes u H :)
kalau x paham, do call or txt me i u need any explanation.

till then, nite n sleep tights. usually i would say dream about me k. but now no more. now i would say dream about how to apologize to your new dear beloved gf a.k.a. the person u're "engaged" with :) have a god life. and i'll never find u again. soooo lonnnggg ex-bf. last but not least GOOD LUCK in your SPM. thanks for everything.


xx, ZuzuKent (:

Friday, May 11, 2012

mirror mirror mirror







Mirror on the wall
Here we are again
Through my rise n fall
U've been my only FRIEND :'/





heyyo, peeps. how was your day? hope it went well. lately rase cam xde kawan je. HAHA. xtaulah asal. maybe sbb Boo ♥ sebok ngan hal dia & i'm all caught up with my work now. *bajet sound shoo hardworking women kan? hehe. went to see my work place new branch today at PARADIGM MALL. it's dammm huge weyhh. ouh btw, untunglah if sape keje SR sane nnti. kitorang (me, sis farah, afiq) plus our manager dah arrange all the stock elok2 n baik2 punya. hehe. kalau still susah jugak carik stock xtau la nak cakap ohh -___-"

k, ngantok sangat2. i need to go to sleep now. esok kul 11am dah kene ade kat LRT KJ cam today. grrr. dah la that new store sejuk nak mampus..... cam kat iceberg je *i think* we're freezing to death kot td... tp chill je. semua stock buat muka macho tahan sejuk. HAHA. epic fail okay. till then hugs n kisses ya'll. xx


#nowplaying Somebody I Used to Know - Gotye ft Kimbra

Wednesday, May 9, 2012

WORDLESS WEDNESDAY #2

السلام عليكم ورحمة الله وبركا ته


 hope this last forever k babyboo.
.THE END.

Tuesday, May 1, 2012

1st May... HARI PEKERJA UTK SAYA


salam sejehtera, salam perpaduan dan salam satu malaysia.
everybody sayyyy *malaysia boleh*

haha, teringat plak kat KEM JUNACO PARK tetibe LOL. hehe. just nak wish

Selamat Hari Pekerja

kepada warga M'sia yang bekerja di luar sana. even tho today is hari pekerja... zuzu ngan mmber zuzu si @dalioott tetap bekerja. siap OT lagi kot. muahehehe (>.<) semangat gila kemas stock yang nak kene deliver back kat warehouse. penat dia xyah cakap ah, mmg teramat penat. watlek je ahhh.
so, enjoy my fugly face of the day. was taken during work time.


hehe, curik tulang jap :P tapi saya curik 5 min je sbb nak snap gamba ni. hehehe. till then, enjoy your day... esok jangan malas plak nak keje k. nite. xoxo

Monday, April 30, 2012

I'm Glad You Came

Assalamualaikum & HellOooo happy monday noon evelibadi
haha, semangat gila kan post zuzu hari ni? *bunyi greeting cam semangat la*
okay today post maybe buat setengah people muntah darah kot. haha. cuz zuzu jiwang dalam post ni woooo~~
warning : zuzu dah bagi tau awal2 okay :P


HAHA, tengok tu dah brape lama dah kita ngan dia :P uuuu. jgn jeles k.

Awak2, ilysdm okay. hopefully perkara lama yg masa zaman budak2 tu kita lupa kn jelah k. sekarang kita dua kn dah besar panjang. if ade jodoh i'll be with u forever n everr everrr everrrr. hehehe. Kita janji kat awak kita akan ubah peranagi jadi girlfriend yg d'best for u kay ツ
perghh, boring nya kat tmpat keje today. sbb @dalioott xde :'(


till then. cherioss (っ◕3◕)っ~~ kiss sikit. muahhh.

fully written with lodsa love. Zuzu Kent ♥

Sunday, April 29, 2012

penat sangat letteww

السلام عليكم ورحمة الله وبركا ته

haiithere... yess, hallo tu u yg comel-2 n hensem2 yg tengah dok ushaa blog zuzu ni la ≧ω≦
sorry la blog ni dah mati temporary... hehehehe. watlek wat peace je ah ≧◠◡◠≦✌ lagi pon zuzu tau. sape lah nak baca sgt blog zuzu yg hudussss ni kan *haha, SS jap* (╥﹏╥) sedih kot.

the actual reason why zuzu dah lama giler x meng-hupdate blog ni sbb zuzu sibuk berkerja. haha.

KERJAAA?
*** cam x cayer je annn

tapi mmg betul. haha, recent update before this zuzu nie kan ade character budak-2 PEMALAS kn? tapi bila kerja rajin. HAHA, currently cam dah boring sikit ah tp the fun part is tiap-2 hari dok cuci mata je la. ramai plak artis dtg Bangsar Village ni(‐^▽^‐)hehehe. anyhow. i'm going to keep update my blog from now on. bialah cerite tu merepek ke merapu. jnji blog ni ber"nyawa" xde lah berhabuk sgt ☺ btw, zuzu decided too revert back to my old template layout cuz it lookssssssss muuuccchhh more cooolllerr!! HAHA agree?


enjoy this song (my fav of this month)





BLOG IS UNDER CONSTRUCTION. 
KINDLY PLEASE BE PATIENT ύ.ὺ

Friday, March 30, 2012

carik kerja, settle problem

haiiiiiiiiithereee!
ok, i'm officially boleh kerja now since my mom bagi green light. weeee *happy kids* ok, nak siap2 pergi tmpat kerja. will update this blog again very-very-very soon :)

current twitter update

PLKN life part2

السلام عليكم ورحمة الله وبركا ته

SALAM SEJAHTERA, SALAM PERPADUAAN & SALAM SATU MALAYSIA!
*MALAYSIA BOLEH!

hehe, sorry terbawak mood PLKN plak :P keyh cut to the chase... i'm going to continue my PLKN story broo.

AMARAN : POST MIGHT BE BORING. SO, KALAU X INTERESTED NAK BACA GTFO!

the last post zuzu stop kat part the wannabeeessssss! kn? so, now nak continue part asdfghjkl moment.
the asdfghjkl moment : well, kitorang ade class okay kat sana. macam sekolah jugak. it's called PEMBINAAN KARAKTER & KENEGARAAN. time class KN kene buat persembahan semua perangai cam cibai nk bg co-operate pon susah. haiiiyooo. tension. bila dah perfect the persembahan then tetibe the real persembahan hancur cuz of the P.A. system... sumpah bengang doh... (>.<")

actually tu jela nak cakap :P my story in PLKN life ends here sbb i'm not aloud to reveal the "real PLKN life" cuz nanti x fun lah bg korang x merase pergi or belum pergi :P rugi2... hehehehe. enjoy all the picture ok :)









btw, i do not own any of these picture above. but yup, that's my face :) thanks korang sbb sudi snap muka aku ni. hehehe XD thanks jugak sbb upload kn and yess, i edit all the pictures by myself. tqsomuchie :)

Friday, March 23, 2012

PLKN life part1

السلام عليكم ورحمة الله وبركا ته

BILA DIRI DISAYANGI - Ukays (Official Song PLKN Junaco Park)


hye uollss... rindu kat zuzu x? mesti lah x kan? hmm... zuzu tau zuzu sape. *LOL syok sendri plak aku* biasalah dah belajar pasal "diri sendiri" & "imej" kat PLKN. opppss... as uollss known on my previous post... blog nie kan "M.I.A" a.k.a "almost nak mati" HAHA sbb zuzu dapat panggilan pergi ke Program Latihan Khidmat Negara (PLKN)... so, mehh zuzu habaq mai sikit experience zuzu yang x seberapa kat sana selama 77 hari!

oh well, first2 masuk sana memang x suka langsung! sbb sampai2 je n bgun dr tdo the next morning ade dua orang minah (Meq & Ika) dok termenung tgk zuzu. hahahaha. lawak kot. obviously i feel janggal of all sudden. yelah mana taknye. tetibe je dok tenung kitorang dak2 KL yang baru sampai a day after they'll sarawak girls (mukah/betong part).  then we become bff's. bla bla bla... byk aktiviti during the latihan n byk ragam n kerenah yg zuzu tgk.

the leadership inside of me : x pernah pon zuzu tau zuzu ade ade bakat seorang pemimpin. muehhehe (>,<") kat sana zuzu jadi penolong ketua kompeni DELTA :D hehehe. hebat x hebat lah citer dia kan but actually zuzu tanak jadi ouh ketua2 nie cuz byk keje kene buat n the most important thing is i have to be early than everybody else n mesti boleh buat all the activities *cabaran yang paling best is join kembara halangan* then ramai gak ahh tetibe tanak zuzu jadi leader but then x leh tukar sbb mmg cikgu dah tetapkan *LOL-ed faces wirawati* HAHA.

amazing CNY in camp : x pernah terjangka akan celebrate CNY tahun ni kat PLKN. best gak ahhh sbb byk outing n shopping ;D then tangkap ikan (zuzu dapat 3 ekor!) *bangga face* pastu makanan semua sedap2 belaka during that hols cuz tinggal berapa kerat orang je ponnn. most of 'em balik rumah masing2. so, tinggal most of the KL kids je.

the cinta contract part : haha... nie part paling lawak kot. well, nak kata zuzu cantik, mmg x lah kan but there is one boy who mintak couple and zuzu terime. like i was so stupid when i think of it cuz i'm not really in love with him at all. to the guy that we have something going on during the camp, i'm sorry bro cuz everything was a fake relationship. dah nama pon cinta contract. lek ah bro..... n now zuzu dapat tau dia dah ade awek lain in KL but before that as i remebered he couple with one of the sarawak girl. LOL-ed moment ever!!!

"secret admire are so misereable" jengx3... dalam diam zuzu ade secret admire kat camp but untill now zuzu xtau sape. hampehhh betul. what to do xde rezeki... but at least i know i laku dalam camp junaco tu :P ouh2 btw, nama kem PLKN zuzu tu is KEM PLKN JUNACO PARK, SIBU which is in sarawak. jgn tnye ade dinasour ke x! mmg korang nak kene penyepak. HAHA. kidding. it's junaco park bukan "jurassic park" ok readers? back to the story... secret admire ni menyusahkan sbb tiap2 kali "dia" hantar surat i have to throw it away cuz nnti boleh kantoi ngan cikgu. habis lahhh (>_<")

the wannabeeessssss! : they are such paying in the ass. zuzu buat x kesah je ngan dorang nie but oeemmjayy... dorang mmg annoying. usually wannabees nie ade je kat mane2 kn? hmm, kat camp PLKN pon ade gak. dorang pikir dorang hot sgt lettew. eeewwww. puhh-lesss. GTFO bitches! *pengunaan perkataan kasar adalah utk WANNABEES ni je* jgn marah eh nnti kedut muka (^_~)v
ok, actually ade byk lagi but malas nak cerita n to those ppl yg x dapat pergi PLKN u guys r missing hell of a fun time in yr life :P like seriously. zuzu cakap ni sebab they even ajar u guys about nationality n "tepuk2 lapar" HAHA... kbai. gtg now nak amik result SPM. keyh zuzu tau lambat. nervous la broo. lek luuu... zuzu rase mesti tinggal B C D E n G je cuz zuzu amik lambat. maklumlah all the A's semua dah kene kebas. muahaha. memandai je zuzu nie. gonna update really soon ok. chiow :D

Monday, January 2, 2012

hello 2012. world end? HAHA

السلام عليكم ورحمة الله وبركا ته
blog ini akan MIA for a long time cuz

I'M GOING TO PLKN FOR 
3 MONTHS BABY!

don't miss me. if u do then let it be... :P doa kan zuzu selamat pergi and pulang ok.
& if ada salah n silap maaf kan zuzu ok. halal kan makan minum jugak.