Thursday, December 22, 2011

peringatan!

this post is for someone. so, takyah emo2 k.

ok, kau cakap kat dia aku yg slalu call kau? fine la. kau mintak la semua duit rokok, duit top up, beli baju, iPhone, ke ape bende yg kau mintak kat aku tp aku x bg kat gf kau tu -___-" sampai org tnye aku la sial knape mak bapak kau x bg duit. puihhh ahh! suka seronok bahan aku. ok, kau cakap jgn melantun? ok. aku melantun kali nie je k. kau kikis la dia sampai kering. itu pon yg kau cakap kat aku kn? itu yg kau nk buat kn? go ahead bro wa x kesah. bukan nak buruk kn kau... but the truth is... sape yg cpl sampai 1 thn 3 bln ngan kau? hmmm... kau bukan playboy tp kau jenis suka carik harta so yeahhh... aku tau kau takan curang but penah ka dengar pepatah "habis madu sepah di buang?" hmm, aku rase tak lah kn... skolah pon entah kemana. gf kau cakap kat kau, aku yg add dia kan? ouhh, sorry to say la bro. dia yg add aku ok. sape yg terhegeh-hegeh skrng? aduhhh... sayang x kemana kalau sebab harta kau ingat tu.

kepada "si adik yg kuat melantun plak" aku tau lah kau HOT. nak akak2 pon HOT2 ye dak? k, aku paham. tp asal kau kne cakap aku bajet kaya doh? ape maslah kau? dah lama hidup ke nak cari masalah... tak baik gado2 kn? kita kn pompuan. fighting over boys is so not my game.

kepada "si minah yg pura-2 baik" thanks again. aku skrng x tau la kau pihak mane dah. aku tau... kau bnci aku maybe sbb aku kawan ngan chi kn? dia penah amik barang kau dulu kn. ok... aku sumpah xtau ok. hmm... kalau kau nk benci aku sbb kau pikir aku bersubahat. think again ok.

kepada "kawan gf mamat yg kuat sgt nak back up" please ahhh... nak kutuk aku pon agak2. bagi salam mintak kebenaran dulu boleh? aku tau la si ara tu cantik ya amattt but perlu ke nak kutuk-2 aku nie? aku nk fight ngan gf dia? hahah. xde lah... utk pengetahuan pon si gf dia tu pon kne madu selama bercouple. HAHA. lagi la watlek je.

kepada "cousin mamat tu" talam dua muka. maybe. tp aku xtau la. syam cakap ngan aku... kau bg tau dia ape yg aku cakap. k fine. aku paham. aku x salah kn kau pon. bukan nye senang kn nak korek rahsia org. thanks again bro.

k, i'm done. ok, still x puas nak cerita everything but cukup sampai sini je. korang tau siapa ialah siapa sebenarnye. HAHA. have fun on yr vacation ok. silat konon. HAHA. puihhh la kau. peace. jgn jadi butthurt ok nnti muka kedut :P

Saturday, December 17, 2011

home made food!

ok, malam menu :-
kita makan burger tadi ngan kakak kita.
*be very the velly velly jealous okay?*
buat sendiri tau. nanti kalau buat lagi kita tangkap gambar k. bagi awak semua terliurrr!
hehehe, kejam sungguh. kbai.

Thursday, December 15, 2011

nuff :)

السلام عليكم ورحمة الله وبركا ته
*jawab salam kat atas tu, good morning and helluuu reader(s)!


ok, today zuzu bangun awal giloo. hehe cuz banyak plans for today. zuzu plan nak spend the day with boo  kat Tesco! haha U MAD? takde la. memang serious pon. main pool kat sana. murahhh Tesco mana? nanti next post zuzu bagi tau ok. actually zuzu nak cerita pasal www.nuffnang.com.my nie. apekah ini? well, this website is gonna give u money. ok, zuzu tak tipu! zuzu serious. alhamdulillah zuzu dah dapat Metered Earnings baru2 nie. hehe. tak lah banyak mana. but thanks again nuffy :)



hope dapat banyak lagi okayy?
korang2 nak mintak tolong nie. click lah iklan kat blog zuzu nie. PLEASE! tak buat virus pon. sekali click pon dah cukup but banyak2 kali pon bagus. tolong zuzu capai impian zuzu boleh? hmmm. teringin nak pakai iPhone sebenarnya. hehe TT_TT

Wednesday, December 14, 2011

today i feel like a princess!

hello :)



okayyy, korang nampak x tuuu?
tu la hobi aku sekarang. sebab so far asyik menang je. HAHA! i was born to play this game baby :P 
so, i decided to put a like button in every each post *eventho i know u ppl might not gonna like it*
but who careeess! ok. kbai.

hipper active?

hye again. ok, enough blogging for tonight :P *actually it's morning since it's already 2 : 49*
boo  just called me... ok, now baru lega sikit boleh tido. nie lah rutin zuzu time cuti nie. tidur lewat. bangun lewat, then mandi kekadang tak. HAHA. then online, layan twitter, facebook. main games online. then edit blog orang. makan pastu berak. kencing. kalau boring tgk tv. kalau boring tahap maksima tido balik. HAHA. hebat kan? ok, i think i'm goin to get my "L" licence soon. hehe. be very jelly ok? ok nak tdo dah... ouh lupa nak tanya korang satu soalan. amacam blog baru zuzu? ok dakkk? please cakap ok, if x GTFO! hahaha, k, nite 

current twitter update


congratulationssss!

السلام عليكم ورحمة الله وبركا ته
*jawab salam tu okaaayy? hehehe. and hello fellow readers.
ok, i swear this gonna be a short post. muehehehe :P

ok, nak cakap congrats kat abang ngah and kak uteh hisyam cuz they both happily married  last sunday kat pusat komuniti pantai. ok the wed's was the Bomb cuz two couples berlangsung sekali. just imagine the crowd la i tell u. and the food was deliciously nice awesome! HAHA. ok, x tipu cuz i like chicken so much. *thumbs up if u like chicken too :P* hehe. thanks hafiz cuz pretend jadi one day boyfriend :P HAHAHA. btw, abang kau hensem. so, congratulation again. semoga u guys dapat cute babies and kekal sampai akhir hayat ♥ :)

P / S : actually takut gak mase salam tangan mak hisyam. HAHA. kang tak pasal2 drama kat situ :P

reunion last friday on 9/12

hello... i'm still awake. ok, nak buat movie review. this is my second movie review. i think. Ahukkksss! *sambil tangan letak kat bahu mata ke atas buat suara ala-ala kak maria* sorry kak maria :P ok, zuzu nak buat movie review cerita nie... jeng jeng jeng






NEW YEAR'S EVE :)





ok, macam retis plak nak buat movie review bagai. muehehe. suka hati leww. ok, cerita nie zuzu tengok mase reunion ngan budak-2 sekolah rendah. ouh goshhh, it's been ages since the last time i saw 'em. i mean some of them i kekadang terserempak jugak and say "HI" but takde lah sampai borak panjang lebar. kitorang tengok movie on that day and played pool, arcade and the boys played foosball <-- ok, x tau nk eja foosball but u guys get the idea ayte? the one with a tiny football player inside a table and pusing2 tu. HAHA. bad explanation. i know. too bad takde pictures. hmmm :'( maybe next time okay guys?


so, the movie is about people getting together during new year's eve. the best part is. they all kindda some how related to each other. and i think this movie guna paling ramai artis popular u knooww! there's halle berry, ludacris, zac efron, sarah jesicca parker, bonjovi and so on...

the movie was awesome for me cuz it's a happy ending for everybody except for nurse aimee cuz she had to spend her new year's eve apart from her husband who is serving for the US army and claire morgan who is the person in charge organizing the traditional "drop ball" in time square, new york. her father, stan harris died after watching the drop ball together with her. ok, sad kann?

the happy part : ingrid finally finish out her new year's resolution with the help of paul  and went to the party together which ingrid tak pernah pergi. then tess and griffin dapat baby on that night, laura and jensen get back together, elise finally dapat jadi lead singer and dapat bf which is andy, ok... there's alot more. korang kene pergi tengok sendiri okay and figure out sape dorang nie semua :)

so, rating? 3 stars out of 5 :)
here is a sneak peak of it. enjoyyyy


customized scrollbar

ok, nie dia tutorial scrollbar yang awesome. i copied this from my other blog and post it here since i said just now blog nie dah active balik :) i do this coding by myself ok... it might sama ngan u guys punya but seriously. i buat sendiri. huuuuaaargghhh ngantoknye weyhh (-,-) HAHA. cuz selalu tido lambat la... xpe2. ade lagi satu story nak share. wait and seeee :)




heyyo people. ok, just finished doing some states paper on Chemistry (-_-") and zuzu perasan like almost the state ulang the same questions on paper 2 :) harap2 boleh jawap esok. amin ~(^_^)~ *human wave* after study tadi dapat ilham nak buat tuto plak. haha. here's something zuzu nak share. ok, ramai nak tau acano nak buat scrollbar yang cute miut tu kn? hehe. ouh well, i have the solution.

*STRICTLY for Google Chrome users only*
1st : pergi Dashboard >> Design >> Edit HTML
2nd : click Ctrl+F serentak & cari code nie
]]></b:skin>
3rd : copy code yang kat bawah nie & paste sebelum ]]></b:skin> tadi
::-webkit-scrollbar {
height:12px;
width: 7px;
background: #fff;}
::-webkit-scrollbar-thumb {
background-color: #000;
-moz-border-radius:7px;
border-radius:7px;}
** yang warna biru tu boleh carik kat sini, yang warna hijau tu ialah scrollbar tu. if korang nak tukar jadi kepada image replace code hijau tu ngan code bawah nie :
background-image:url(URL image);
*** kalau nak tambah border pulak lepas code border-radius:7px; tambah code bawah nie :
border: 2px dashed #000000;
**** kalau nak effect hover plak... bila cursor sentuh kat scrollbar it changes color. copy code bawah nie :
::-webkit-scrollbar {
height:12px;
width: 7px;
background: #fff;}
::-webkit-scrollbar-thumb {
background-color: #000;
-moz-border-radius:7px;
border-radius:7px;}
::-webkit-scrollbar-thumb:hover{background-color: #fff;}
4th : if dah satisfy preview then save ok?


hope this help u people out there tu have a very cute and awesome blog. hehe. ingat jangan pelik pulak if korang view kat Mozilla Firefox xde scrollbar tu cuz tuto nie for google chrome je (^_^)V peace...

COME BACK! i'm alive

assalamualaikum and heluuuu... XD

terkejut tak? be very-very tekezuttt okeng? muehehhe.
asal zuzu decided  nak balik balik kat blog nie? ouh well... i really miss my followers kot. eventho blog my other life tu bertambah follower but... i can't let this precious blog DIE brooo. hehe :) kindly keep following this blog yaww. gonna update this blog like MAD BITCH. hahah. maybe even buat tutorial :D *sape tau. wink2* (~,~)

ok, i know it's already 12 : 43 am ryte now but who cares. it's school hols kannn. tido lambat la citer dia. ok, gonna move my tutorial from my new blog to this one :)