Sunday, October 2, 2011

Tutorial Scrollbox kat "Blog Archives"

hi evelibadi.
zuzu tengah bosan gila nie eyh. so i'm making a tutorial that i would like to share ngan uoollls semua. hehe. ok zuzu nak tunjuk macam mne nak buat
srollbox kat "Blog Archives"
korang. korang tau x ape tu blog archives? ala yang cam gini ha!
dah tau dah kan? korang punya archives mesti panjang berjela kan? sampai kebawah sebab suka sangat meng-update blog. hehe. so, tuto nie nak bagi kemas sikit archives tu :) so, here u go... Good Luck. try and error ok?

  • Dashboard > Design > Edit HTML > Tick Expand Widget Templates *this is very important*
  • Click Ctrl+F dan carik code nie
    <div id='ArchiveList'>
  • lepastu korang akan jumpa code nie before code kat atas tu
    <div class='widget-content'>
  • then korang tukar <div class='widget-content'> dengan code baru nie
    <div class='widget-content' style='overflow:auto; height:250px'>
  • ok, korang boleh tukar yang waner biru tu ikut kesesuaian blog korang. 
  • dah siap jgn lupa PREVIEW DULU ok? if perfect then SAVE!
GOOD LUCK!

0 comment(s):

Post a Comment

Thanks for reading this post

Hye brader and sisto, cakap je ape nak!
Tapi ayat kasi elok sikit ok.