Sunday, October 30, 2011

NEW SKINS!

OMAIGAWDDDDD!!!

i've made a skin :)


if x suka jgn complain ok? if suka credit 'em to me ouh and yes, this is for classic template. sorry loves. xoxo. nite. going to bed. school tmrw LOL. me no likey. #SPM in 15 days :P

Saturday, October 29, 2011

no mood

*short post*

السلام عليكم ورحمة الله وبركا ته
update my blog from UKAY PERDANA. at my sister's house doing nothing. do, follow my twitter for updates. sorry i didn't blog much lately. cuz been busy edit blog orang lain and studies :3 tanak edit blog korang dah sebab saya merajuk. kbai. real updates later ok? -__-" 


i miss this guy :'( soobs soobs

Wednesday, October 19, 2011

WORDLESS WEDNESDAY #1


ILY : I Lap You ❤

السلام عليكم ورحمة الله وبركا ته
hello, people. ape khabar? sorry for the dead blog. tehee. eleh, korang bukannye rindu zuzu pon kan kan? ehem-2 sebab-2 gua x meng-hupdate blog kesayangan ku nie sbb busy ngan exam la yayangs sekalian. sorry keyh evelibadi :)

saya nak cakap yang saya cukup bahagia ngan hidup saya sekarang. so, korang x yah ah sebok-2 nk kacau k? aku gigit sekor-2 kang! gentle aku cakap nie *penggunaan aku untuk menunjuk kn expression marah* so, ape pendapat korang tentang blog terbaru zuzu nie? hehe. mesti ah cun melecun kennn? cehh, bajet jeee minah nie >,<" padahal xde orang pon nk usha blog dia. zuzu bangga jap sebab zuzu edit sendiri ok belog nie. bangga gilaaaaa  

zuzu guna blogskin.com sbb rase lagi senang plak nak main code kat sini. hehe. ouh yess, btw korang jangan mengarut nak mintak tuto using blogskin.com eyh sebab if korang x reti guna design (classic templete) sebab blogskin templete korang maybe different code dia =="

tetibe ramai plak mintak tuto and suruh make up blog dorang. patut ke saya pun bukak tempahan? hmmm. later-2 ah pikir ok?
ttyl. study now. budak SPM in progress

yahoooo!

short post :D

yeay new skin. update later. ok?

Tuesday, October 4, 2011

hye, assalamualaikum readers. kindly read this post sambil dengar lagu kat bawah tu k? click play people(s)




sorry post x de tajuk. sebab xde mood hari nie. well, x gi skolah today cuz malas gila and semalam pon tido around 3 am macam tu. xtau la buat ape. haha. merapu meraban kot. sumpah boring plak dok kat mah nie. anyway kejap lagi nak kene g tuition classes around 2.30 pm and now zuzu x mandi lagi. hehe. k la bye. nak gi mandi then beli makanan tuk mummy, sebab mummy sakit kaki dia bengkak sebab terseliuh and urat dia macam pecah-2 yup. scary kan? tp tu la description yang doctor bagi. sorry post nie short je.


#nowplaying jars of heart - Christina Perri

Sunday, October 2, 2011

Tutorial Scrollbox kat "Blog Archives"

hi evelibadi.
zuzu tengah bosan gila nie eyh. so i'm making a tutorial that i would like to share ngan uoollls semua. hehe. ok zuzu nak tunjuk macam mne nak buat
srollbox kat "Blog Archives"
korang. korang tau x ape tu blog archives? ala yang cam gini ha!
dah tau dah kan? korang punya archives mesti panjang berjela kan? sampai kebawah sebab suka sangat meng-update blog. hehe. so, tuto nie nak bagi kemas sikit archives tu :) so, here u go... Good Luck. try and error ok?

  • Dashboard > Design > Edit HTML > Tick Expand Widget Templates *this is very important*
  • Click Ctrl+F dan carik code nie
    <div id='ArchiveList'>
  • lepastu korang akan jumpa code nie before code kat atas tu
    <div class='widget-content'>
  • then korang tukar <div class='widget-content'> dengan code baru nie
    <div class='widget-content' style='overflow:auto; height:250px'>
  • ok, korang boleh tukar yang waner biru tu ikut kesesuaian blog korang. 
  • dah siap jgn lupa PREVIEW DULU ok? if perfect then SAVE!
GOOD LUCK!

i'm happy just the way i'm supposed to be ♥

السلام عليكم ورحمة الله وبركا ته 
hey peeps :) *jawab salam kat atas tu kalau x sembelit. hehe * sadisss (-,-) this post gonna be quite emo sikit cuz mood zuzu still sedih. xtau la asal wehhh.haha. tapi xde la sedih mne pon. melayan perasaan je aku nie. as u all know in my previous post i hang out yesterday :) hehe. lepas gi tuition then lepak -2 jap kat KL sana. boringgg  cuz xda sorang pon mmber aku yang turun. semua budak-2 yang baru nak menjejak kan kaki ke dunia sosial weyh ><" ok... then jumpa Bear Comel :) lama gila x jumpa kau Bear... sumpah rindu kottt. hehe. btw ladies... guess what? HE'S AVAILABLE OK (!) haha. jahat gila aku kan promote kau kat blog aku plak.


nak tengok muka Bear comel aku nie?
jeng 3x


kan aku dah cakap... dia comel. kuikuikui. ok, nama Bear tu mana dapat? jangan tanya aku okeng? sebab bukan aku yang bagi. tu zaman lepak-2 community dulu. aku rasa maybe sebab BIBIR dia yang JUIR. hehehe. jahat gila seyh aku nie!

sorry ok Bear? no hard feelings ok? aku tau kau sayang aku kan kan kan? hehe  btw, thanks lepak ngan aku yesterday and hantar aku balik eventho half way. haha. sumpah Boo potong steam aku nak date ngan Bear jap semalam...

thanks for this song Bear. hehe

 Chris Brown - With You :)

lepak punya lepak jumpa lah my adek angkat yang comel and sporting habis, si Ezza Mullen. ok, aku malas letak pic dia sebab nanti dia kembang semangkuk sapa nak menjawap. hehe. gadoh-2 ngan Boo  cam orang bodoh je. then balik ngan dia obviously. pastu dia muntah-2 kat KL Sentral. haha. x boleh blahhh. dammnn funneyhh ok. "U Pregnant ke Syam?... LOLOLOL" lmfao la

sorry post nie agak panjang dan merapu. P/S : saya duduk sorang-2 kat rumah hari ni sebab my parents pergi wedding event and balik kampung ade kenduri and stuff. saya x suka duk umah sorang-2 sebab nnti saya membuta je -.-" haha, ok lah kboi :3

Saturday, October 1, 2011

"Sometimes Love Hurts Instead"



asal tajuk post gelabah semacam je kan? haha. tu la title header zuzu sekarang. tau x comel kan? ><" 

hi, and assalamualaikum readers. currently it is 5.20 am rite now and i'm not even sleepy yet. been yawning for 10x but still mata nie x ngantuk ouh. haihhh ==" nanti mula lah jerawat berhijrah kat muka aku nie. pastu dok merungut cam orang gila. k, i'm not suppose to update kan? cuz my previous post cakap that "I'M SIGNING OFF FOREVA!!" like hell's ya aku nk bersara dari dunia blogging nie. i mean..... bukan lah bersara, technically sometimes zuzu ade sifat pemalas yang teramat sangat. HAHA. paham2 jela. budak sekolah kan? busy pon salah satu sebab gak. 

anyhow, SPM TRIAL dah abis. hmmm, so far i only got 1 A which is A- in English. dammnn. then the so not good story is..... I THINK I FAILED MY ADD MATHS! rofl. dah agak dah kan? aku pon x tau ape nak jadi ngan aku nie. ok2, lepas nie more focusing on studies ok. saya janji. tanak lah disappoint my parents and my family. especially my mum & my sister  cuz they both really giving all out on my studies mannn! rase cam rugi je if i fail! -.-" 

moving on nak cerita pasal boo kitorang dah macam kawan. bagus la tu kan? hmm, IDK. deep down under i tau u still caring pasal i and accept me for who i am :'/ ouh yess, lupa plak nak cakap. yang i edit my blog again. LOL. blog kesayangan ku ini ade colour pink, grey and black. yup. cam emo2 gitu... hehe. keyh, now dah pukul 5 setengah so kiranaya dah ari sabtu. nak lepak ke tanak? lepak je ah. sebab aku pon nak gi jumpa adek angkat aku Ezza Comel :) kboi. aku nak tido. ade class tuition kul 10 am - 2.30pm. sumpah aku tido dalam class jap lagi. haha.