Friday, June 3, 2011

tutorial emoticons on blog post

assalamualaikum & hello yaww

well, as u can see my previous post ade cakap nak buat tuto kan?
nie la requestnye dr cik qutiq comel nie ha ;D

cube korang tgk date minah tu mintak tuto nie, bukak mata besaq2 na... haha. it was requested on 16 of May. bukan tarikh bersejarah buat zuzu or watsoeva. tp nak cakap sorry sangat2 ye cik qutiq cuz lambat gila buat tuto nie for u. hehe. hope that u'll understand.
anyway, proceed to the tutorial part. to those ppl who don't have any freagging idea ape kejadah "emoticons" tu..
here is a post that will enlightened u beby ;D hehe


ok, the one that i bulat kan is what so called "emoticons" keyh.. comel kan? msti korang teruja kn nak install bende2 kawaii macam nie. ouh ya, sebelum terlupa. the most important thing is this only wrks if u people ade Mozilla Firefox. so, for Chrome, Safari or etc i'm so sorry.

gi bukak korang nye Mozilla Firefox and website nie dulu https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/748/

click kat tempat yag disuruh then click install then restart u guys punya Firefox back

pergi kat website ni plak http://userscripts.org/ kat sini, korang akan search korang punya emoticons. just type emoticon kt search boz ok. and make sure before korang install emoticons hanya boleh digunakan untuk blogger.

pergi Dashboard >> Settings >> Global Settings >> click Old Editor dan save setting. step ini very important ok, if x nnti x jadik jangan salahkan eden ;D

ok, what happens if EMOTICONS TU X CANTIK!!! MACAM MANA NAK DELETE??


after u guys install Grease Monkey korang akan nampak ade gamba monyet kiut dekat page Firefox korang. different version of firefox, so different places akan nampak that monkey picture . click that monkey picture and click Manage User Scripts
pastu korang pilih la mane2 emoticons yang korang tanak tu then click Uninstall

hope u guys paham. especially cik qutiq la kan. if anything else just drop your comment on this post oke? hmm, sumpah ngantok. nak tido but missing someone #nowlistening : Boomerang by Dj Felli Fel, Akon & Pitbull

2 comments:

Thanks for reading this post

Hye brader and sisto, cakap je ape nak!
Tapi ayat kasi elok sikit ok.