Thursday, December 22, 2011

peringatan!

this post is for someone. so, takyah emo2 k.

ok, kau cakap kat dia aku yg slalu call kau? fine la. kau mintak la semua duit rokok, duit top up, beli baju, iPhone, ke ape bende yg kau mintak kat aku tp aku x bg kat gf kau tu -___-" sampai org tnye aku la sial knape mak bapak kau x bg duit. puihhh ahh! suka seronok bahan aku. ok, kau cakap jgn melantun? ok. aku melantun kali nie je k. kau kikis la dia sampai kering. itu pon yg kau cakap kat aku kn? itu yg kau nk buat kn? go ahead bro wa x kesah. bukan nak buruk kn kau... but the truth is... sape yg cpl sampai 1 thn 3 bln ngan kau? hmmm... kau bukan playboy tp kau jenis suka carik harta so yeahhh... aku tau kau takan curang but penah ka dengar pepatah "habis madu sepah di buang?" hmm, aku rase tak lah kn... skolah pon entah kemana. gf kau cakap kat kau, aku yg add dia kan? ouhh, sorry to say la bro. dia yg add aku ok. sape yg terhegeh-hegeh skrng? aduhhh... sayang x kemana kalau sebab harta kau ingat tu.

kepada "si adik yg kuat melantun plak" aku tau lah kau HOT. nak akak2 pon HOT2 ye dak? k, aku paham. tp asal kau kne cakap aku bajet kaya doh? ape maslah kau? dah lama hidup ke nak cari masalah... tak baik gado2 kn? kita kn pompuan. fighting over boys is so not my game.

kepada "si minah yg pura-2 baik" thanks again. aku skrng x tau la kau pihak mane dah. aku tau... kau bnci aku maybe sbb aku kawan ngan chi kn? dia penah amik barang kau dulu kn. ok... aku sumpah xtau ok. hmm... kalau kau nk benci aku sbb kau pikir aku bersubahat. think again ok.

kepada "kawan gf mamat yg kuat sgt nak back up" please ahhh... nak kutuk aku pon agak2. bagi salam mintak kebenaran dulu boleh? aku tau la si ara tu cantik ya amattt but perlu ke nak kutuk-2 aku nie? aku nk fight ngan gf dia? hahah. xde lah... utk pengetahuan pon si gf dia tu pon kne madu selama bercouple. HAHA. lagi la watlek je.

kepada "cousin mamat tu" talam dua muka. maybe. tp aku xtau la. syam cakap ngan aku... kau bg tau dia ape yg aku cakap. k fine. aku paham. aku x salah kn kau pon. bukan nye senang kn nak korek rahsia org. thanks again bro.

k, i'm done. ok, still x puas nak cerita everything but cukup sampai sini je. korang tau siapa ialah siapa sebenarnye. HAHA. have fun on yr vacation ok. silat konon. HAHA. puihhh la kau. peace. jgn jadi butthurt ok nnti muka kedut :P

Saturday, December 17, 2011

home made food!

ok, malam menu :-
kita makan burger tadi ngan kakak kita.
*be very the velly velly jealous okay?*
buat sendiri tau. nanti kalau buat lagi kita tangkap gambar k. bagi awak semua terliurrr!
hehehe, kejam sungguh. kbai.

Thursday, December 15, 2011

nuff :)

السلام عليكم ورحمة الله وبركا ته
*jawab salam kat atas tu, good morning and helluuu reader(s)!


ok, today zuzu bangun awal giloo. hehe cuz banyak plans for today. zuzu plan nak spend the day with boo  kat Tesco! haha U MAD? takde la. memang serious pon. main pool kat sana. murahhh Tesco mana? nanti next post zuzu bagi tau ok. actually zuzu nak cerita pasal www.nuffnang.com.my nie. apekah ini? well, this website is gonna give u money. ok, zuzu tak tipu! zuzu serious. alhamdulillah zuzu dah dapat Metered Earnings baru2 nie. hehe. tak lah banyak mana. but thanks again nuffy :)



hope dapat banyak lagi okayy?
korang2 nak mintak tolong nie. click lah iklan kat blog zuzu nie. PLEASE! tak buat virus pon. sekali click pon dah cukup but banyak2 kali pon bagus. tolong zuzu capai impian zuzu boleh? hmmm. teringin nak pakai iPhone sebenarnya. hehe TT_TT

Wednesday, December 14, 2011

today i feel like a princess!

hello :)



okayyy, korang nampak x tuuu?
tu la hobi aku sekarang. sebab so far asyik menang je. HAHA! i was born to play this game baby :P 
so, i decided to put a like button in every each post *eventho i know u ppl might not gonna like it*
but who careeess! ok. kbai.

hipper active?

hye again. ok, enough blogging for tonight :P *actually it's morning since it's already 2 : 49*
boo  just called me... ok, now baru lega sikit boleh tido. nie lah rutin zuzu time cuti nie. tidur lewat. bangun lewat, then mandi kekadang tak. HAHA. then online, layan twitter, facebook. main games online. then edit blog orang. makan pastu berak. kencing. kalau boring tgk tv. kalau boring tahap maksima tido balik. HAHA. hebat kan? ok, i think i'm goin to get my "L" licence soon. hehe. be very jelly ok? ok nak tdo dah... ouh lupa nak tanya korang satu soalan. amacam blog baru zuzu? ok dakkk? please cakap ok, if x GTFO! hahaha, k, nite 

current twitter update


congratulationssss!

السلام عليكم ورحمة الله وبركا ته
*jawab salam tu okaaayy? hehehe. and hello fellow readers.
ok, i swear this gonna be a short post. muehehehe :P

ok, nak cakap congrats kat abang ngah and kak uteh hisyam cuz they both happily married  last sunday kat pusat komuniti pantai. ok the wed's was the Bomb cuz two couples berlangsung sekali. just imagine the crowd la i tell u. and the food was deliciously nice awesome! HAHA. ok, x tipu cuz i like chicken so much. *thumbs up if u like chicken too :P* hehe. thanks hafiz cuz pretend jadi one day boyfriend :P HAHAHA. btw, abang kau hensem. so, congratulation again. semoga u guys dapat cute babies and kekal sampai akhir hayat ♥ :)

P / S : actually takut gak mase salam tangan mak hisyam. HAHA. kang tak pasal2 drama kat situ :P

reunion last friday on 9/12

hello... i'm still awake. ok, nak buat movie review. this is my second movie review. i think. Ahukkksss! *sambil tangan letak kat bahu mata ke atas buat suara ala-ala kak maria* sorry kak maria :P ok, zuzu nak buat movie review cerita nie... jeng jeng jeng






NEW YEAR'S EVE :)





ok, macam retis plak nak buat movie review bagai. muehehe. suka hati leww. ok, cerita nie zuzu tengok mase reunion ngan budak-2 sekolah rendah. ouh goshhh, it's been ages since the last time i saw 'em. i mean some of them i kekadang terserempak jugak and say "HI" but takde lah sampai borak panjang lebar. kitorang tengok movie on that day and played pool, arcade and the boys played foosball <-- ok, x tau nk eja foosball but u guys get the idea ayte? the one with a tiny football player inside a table and pusing2 tu. HAHA. bad explanation. i know. too bad takde pictures. hmmm :'( maybe next time okay guys?


so, the movie is about people getting together during new year's eve. the best part is. they all kindda some how related to each other. and i think this movie guna paling ramai artis popular u knooww! there's halle berry, ludacris, zac efron, sarah jesicca parker, bonjovi and so on...

the movie was awesome for me cuz it's a happy ending for everybody except for nurse aimee cuz she had to spend her new year's eve apart from her husband who is serving for the US army and claire morgan who is the person in charge organizing the traditional "drop ball" in time square, new york. her father, stan harris died after watching the drop ball together with her. ok, sad kann?

the happy part : ingrid finally finish out her new year's resolution with the help of paul  and went to the party together which ingrid tak pernah pergi. then tess and griffin dapat baby on that night, laura and jensen get back together, elise finally dapat jadi lead singer and dapat bf which is andy, ok... there's alot more. korang kene pergi tengok sendiri okay and figure out sape dorang nie semua :)

so, rating? 3 stars out of 5 :)
here is a sneak peak of it. enjoyyyy


customized scrollbar

ok, nie dia tutorial scrollbar yang awesome. i copied this from my other blog and post it here since i said just now blog nie dah active balik :) i do this coding by myself ok... it might sama ngan u guys punya but seriously. i buat sendiri. huuuuaaargghhh ngantoknye weyhh (-,-) HAHA. cuz selalu tido lambat la... xpe2. ade lagi satu story nak share. wait and seeee :)




heyyo people. ok, just finished doing some states paper on Chemistry (-_-") and zuzu perasan like almost the state ulang the same questions on paper 2 :) harap2 boleh jawap esok. amin ~(^_^)~ *human wave* after study tadi dapat ilham nak buat tuto plak. haha. here's something zuzu nak share. ok, ramai nak tau acano nak buat scrollbar yang cute miut tu kn? hehe. ouh well, i have the solution.

*STRICTLY for Google Chrome users only*
1st : pergi Dashboard >> Design >> Edit HTML
2nd : click Ctrl+F serentak & cari code nie
]]></b:skin>
3rd : copy code yang kat bawah nie & paste sebelum ]]></b:skin> tadi
::-webkit-scrollbar {
height:12px;
width: 7px;
background: #fff;}
::-webkit-scrollbar-thumb {
background-color: #000;
-moz-border-radius:7px;
border-radius:7px;}
** yang warna biru tu boleh carik kat sini, yang warna hijau tu ialah scrollbar tu. if korang nak tukar jadi kepada image replace code hijau tu ngan code bawah nie :
background-image:url(URL image);
*** kalau nak tambah border pulak lepas code border-radius:7px; tambah code bawah nie :
border: 2px dashed #000000;
**** kalau nak effect hover plak... bila cursor sentuh kat scrollbar it changes color. copy code bawah nie :
::-webkit-scrollbar {
height:12px;
width: 7px;
background: #fff;}
::-webkit-scrollbar-thumb {
background-color: #000;
-moz-border-radius:7px;
border-radius:7px;}
::-webkit-scrollbar-thumb:hover{background-color: #fff;}
4th : if dah satisfy preview then save ok?


hope this help u people out there tu have a very cute and awesome blog. hehe. ingat jangan pelik pulak if korang view kat Mozilla Firefox xde scrollbar tu cuz tuto nie for google chrome je (^_^)V peace...

COME BACK! i'm alive

assalamualaikum and heluuuu... XD

terkejut tak? be very-very tekezuttt okeng? muehehhe.
asal zuzu decided  nak balik balik kat blog nie? ouh well... i really miss my followers kot. eventho blog my other life tu bertambah follower but... i can't let this precious blog DIE brooo. hehe :) kindly keep following this blog yaww. gonna update this blog like MAD BITCH. hahah. maybe even buat tutorial :D *sape tau. wink2* (~,~)

ok, i know it's already 12 : 43 am ryte now but who cares. it's school hols kannn. tido lambat la citer dia. ok, gonna move my tutorial from my new blog to this one :)

Thursday, November 24, 2011

340 post - STFU PEOPLE!



hello & assalamualaikum reader(s)
yes... SAYA TIDAK AMIK PAPER ADD MATHS! 
dah... jangan tanya kenapa ok?

Monday, November 21, 2011

hitam KUNING - GO tigers !



haiii! assalamualaikum and salam satu malaysia! *gamba tu was taken just now* yess, i'm blogging. weehooo..!! boleh la citer besar sebab esok cuti am! so, xde exam SPM. the reason xde exam exam is because tomorrow is the Sultan Johor punya b'day. so, Happy birthday Sultan Johor :) hehehe. since the whole state of Johor is on holiday so, kitorang pon turut join sama holiday la citer dia. coolllliiooaauu lahh. so, me got another 1 extra day to study ADD MATHS!

ok, subject tu sumpah zuzu cakap susah ya amat dah la x berpa nak minat. hanya Allah je tau betapa susahnye subject tu. ramai orang akan cakap yang "lahh, add maths je. macam modern maths jugak kan?" but nope! not everybody can do it. complicated kot add maths nie cuz questions dia macam hidden. uolls kene baaca betul2 baru boleh paham. so, malam nie pon kira advantage jugak ah cuz esok cuti and confirm all of Malaysian's won't miss it to watch the epic match between MALAYSIA vs INDONESIA ayte?
 GOOO  TIGERS! 

 so, semua mesti tengah watch kan the match ryte now. hehe. hope MALAYSIA MENANG ouh. damnnn! come on lah tiger we all malaysian's percaya u guys boleh buat cuz u guys penah once taken the garuda down! lupa nak cerita paper AGAMA today was ok since i baru bukak buku around 5am. hehehe. watlek watpeace je ok! ok, la. kbaii! much loves ♥♥♥
ouh and yess, today is my classmate punya birthday... so... 
HAPPY 17 BORN DAY KEE JOEY!

 

SPM and i'm blogging at 3 am (Y)



OMGGG! look at 'em tittle bruhh... yup i'm actually blogging! haithere! it's been 14 days since i last post stuffs in here. btw, sorry for the fugly picture up there. errghh, x sabar rasanye nak habis paper SPM cuz i want my purple black hair back so badly *craving face with shinny cat eyes* ok, since it's already 3am so i'm officiall goin to take AGAMA SPM PAPER later at 8.30am. lmao! i can't sleep so nervous shits >,<" since my chill pill, my boo lahh sape lagi, already went off to bed cuz he's efff-ing tired main futsal just now that is what he said... so i decided to sleep late. muehehhe. sorry keyh boo 

cut to the chase... i'm blogging cuz i want to say that i have change my template again :P hehe. so proud of myself again! and i also have pierce my tongue last friday. ok, jangan nak judge aku sangat la kannn. aku buat pon ade sebab-2 tertentu and please people stop asking me who the hell is MY EX'S NEW GF is... as far as i'm concern i'm done with him and i don't really like to jaga tepi kain orang that much *kekadang tu ade jugak bzbody* it's freaaking annoying ok! rimas lahh! nak tau tanya lah dia sendiri cuz i'm sure dia sangat lah berbangga nak introduce awek baru dia kat korang semua.

ok, ape lagi eyh nak cakap. hmmm... ouh and yess... aku still ngan Hisyam. so whuut? jelly? x perlu kot sbb sooner or later i'll be single back and apparently not for long. almost forgot to tell u guys that on last friday i was admitted to hospital -..-" hehe. no jokes but nothing much and i'm taking my driving license classes starting this satuday. the wired part is... i'm studying undang2 at the same time i'm studying bio, chem, physics and add maths! hahaha. kbai. need to continue study for AGAMA. love ya'll & wish me luck.


P / S : another 4 more paper then i'm done. horayyy merdeka!

Monday, November 7, 2011

for so long, now baru dapat tag :) hehe



السلام عليكم ورحمة الله وبركا ته
 hello pepole. how is your monday? mine was over-the-top as u can see cuz there is no school for me today since  EID ADHA  falls on Sunday. jyeahhh! *gimme five baby* since it was never to let then never so, saya disini ingin mengucapkan

รεlﻪოﻪէ ﻪгﻨ гﻪկﻪ ﻪժﻨlﻪժhﻪ

to all the muslims out there. well, eid adha is all about sacrifices. so, ape yang korang dah sacrifices banyak tahun nie? hehe, sorry la lambat sikit wish cuz yesterday x berkempatan nak update. sebok layan twitter and facebook je weyh and then before that study so... mana sempat nak update dengan penuh feeling kannn? hehe.

ok, enough said. as u can see pahal tajuk post macam tu kan? ouh well zuzu kene tag from my lovely lesboo Chichi  
awww thanks keyh darling for the tag. dah lama gila zuzu x dapat tag or any awards from any blogger :P *sad face kejap* lets cekidaut

RULES :
  • You must post this rules
  • Answer the questions the tagger set for you in their post.
  • Each person must post 11 things about themselves in thier blog.
  • Create 11 new questions for the people you tagged to answer.
  • You have to choose 11 people to tag and link them to the post.
  • Go to their page and tell them you have tagged her/him.
  • No stuff in the tagging section about 'You are tagged if you are reading
  • this' you legitimately (a.k.a really,trust,with all honesty) meaning you really have to tag 11 people.
ok, first answer question Chichi dulu keyh?
QUESTIONS & ANSWER :

1) Blog chichi ney mcm mane ? okey ker ?
hmmm, mestilah ok cuz zuzu yang edit kan... haha. bangga jap. tapi chi dah upgrade byk so lagi cantik jadinya
2 ) Serabot tak blog chichi ?
hmmm, terus terang memang serabut sikit but i like the background. vintage habis.
3 ) Ada MukaBuku tak ?? ada add laa Chichi
dah2. dah lama dah ade cuz kita kan kawan dah lama. LOL
4) Kalau da add jangan laa menyombong yee .
hahahaha, kalau sombong jugak macam mne? kita rindu aak btw.
5) School mane dulu ?
sekolah rendah : SK METHODIST, PJ. sekolah menengah : SMK SULTAN ABDUL SAMAD, PJ
6) Sejak bila korang mula ber blogging ny ?
sejak tengok ramai ada blog and boleh buat profits. mula-2 just sebab nak tulis2 & share bende merepek je
7) Kurg lebih pada mak or ayah ?
hmmm, nak cakap dua2 boleh x? sbb dua2 pon kita rapat 
8) Hobi korang apa ea ?
online 24 jam. haha.
9) Kurg anak yang ke bape ?
anak yang ketiga dari 3 org adik bradik. kira bongsu ah nie.
10) Siapa lagi penting dalam hidup korang ? Family ? Kawan ? Boy freind ?
family first then boyfriend  hehe
11) Kurg suka Lelaki/gurl yang mcm mana ? style ? hot ? nyatakann :)
lelaki yang hot face! haha. yang boleh buat kita cair macam bf kite  hehe.
ok, dah jawab. so now 11 things pasal zuzu plak. jeng jeng jeng
11 THINGS BOUT ME :
  • i love to eat at night
  • my full name is nurzulaika binti ramli
  • i have a lovely boyfriend. so boys back off
  • i don't like to read harry potter's books but i like the movie
  • i have a very big foot size for a girl
  • i have 1 sister 1 brother
  • like to be alone sometimes
  • nickname dalam family "deq-a"
  • i'm not a smarty pants but people always judge me for that -.-"
  • studying my last year at SMK SULTAN ABDUL SAMAD, PJ
  • i love to edit my blog eventho x payah edit pon xpe :P
and now questions to the people that i'm about to tag. :P
THE AWESOME QUESTIONS :
  1. korang dah follow blog zuzu? jujur please
  2. pernah jatuh longkang x? kat mana?
  3. sape yang lebih korang sayang? family? siblings? bf? frens?
  4. dah makan? dah minum? dah mandi? hehe
  5. pernah tengok movie harry potter from 1 until 7?
  6. favorite cartoon character korang ape & knape?
  7. dulu kecik2 penah curik pemadam member x? haha
  8. korang rase blog zuzu nie awesome ke? or macam loser je?
  9. korang rase ape yag boleh diperbaiki kat blog zuzu nie? hehe. bg pendapat sikit.
  10. ade brape orang adek bradek eyh?
  11. full name orang ape?
ok, now i'm about to tag 11 peolpe. please answer all this questions stated above sbb aku nak sangat jawapan aesome korang tu :P hehe. love ya'll ♥♥♥

Faqihah | Adek Sarah | Adek Tiqa | Adek Sue | Zuhaili | Syera | Haziq | Pipa | Qutiq | Adek Saraa | Adek Tinie

keyh, that's all for now. update later ok? have fun - xoxo

Saturday, November 5, 2011

MY 335 POST "lazy saturday"

hey-hey u... yes u in front of the screen. HELLO THERE :) and yes, assalamualikum too. been busy studying biology form 4 just now after waking up at 4pm. LOLLLL. anak dara apa macam nie bangun tinggi hari. haha. well, slept late last nite sooooo... this what happen ayte? so, i decided to post some pictures before i started to do some skin again :P i edited all of these picture by myself but i'm not the one who captured it obviously. if not, i wouldn't be in the pictures anyway just enjoy ok... do critics them if you got something to tell me (^_^)V peace out













P / S : sorry for the bad grammar peepss :)

Thursday, November 3, 2011

MASYA-ALLAH I MEET MARIA ELENA

assalamulaikum and hello :)

hehehe. actually xde lah met Maria Elena like really2 meet her. haha. paham x? i just terserempak dengan dia je. me an my boo pergi watch movie yesterday after a long day of studying physics (-,-") gila ahh besttt. teke cerita ape?? REAL STEEL ok! i know dah lapuk gila enn... 
but the hell like i care plak.

WHHHATTT? korang x percaya i terserempak Maria Elena ? iissshhh nahh ambik kau!

 told u guysss, hahaha, be very jelly keyh brahhhs? TROLL, k la i'm off. sambung study physics lagi/ later i update about my date with boo  k? 
kbai. love u all readers :) - xoxo. Zuzu Kent

Tuesday, November 1, 2011

it's been so long ayte?

السلام عليكم ورحمة الله وبركا ته
*jawab salam kat atas tu tau-2. hehe >_<"

hello bloggerism people and reader(s). ecehh, cam ramai plak nak visit blog zuzu yang tidak seberapa cun nie kan? ahaakss... *Gaya Maria Elena* ouh btw kak maria, CONGRATZZ on the merisik thang :P hehe (cerita dah basi baru nak update) LOL-ed much. ouh and yes, i change my template again and again and again. bhaha suka plak zuzu main code kat blogskin.com nie weyh. like i'm born with a script micro-chip or something inside my very useful brain. gilaaaa ah wa cakap lu, i started edit this template around 7.30 after maghrib, *solat first then online* then around 10 dah siap. HEBAT KAN? astargfirullahalazim(!) riak / takbur plak saya nie tetibe. hahaha

ok, actually banyak gilaaa story nak diceritakan. so... reader(s) beware cuz this post might be a bit long. if interested read and like ok? if x suka? gladly please close this tab. TQ peace

first thing first zuzu nak cakap CONGRATS to my sister and her awesome husband cuz they finally have a baby at 22nd of October the other day. happy and excited gilaa ah the whole family cuz another small kid is added to the family chain and yg paling x boleh blah is that baby royal blood plak =__= jgn jelly ok? muahaha. btw, nama anak buah zuzu tu panjang. menurut MyKid nama diberi is TENGKU SYAMIMI AZALIA BT TENGKU SAIFUL AZHAR. gila la panjang kannnn? bersimpati gak zuzu pade siape yg nak berkahwin ngan anak buah zuzu sorang nie. terputar belit kot lidah mamat tu nanti. preeech mase my sister nak deliver, the doctor said they have to suck out the baby out using vacuum cuz it's already enough time. takut-2 baby tu lemas. and i was asdfghjkl are u fucking serious? she's in a very well condition now accept ade kuning-2 sikit but my mom said it is normal for a baby to have that kind of penyakit and mulalah suddenly my mom bukak cerita when i was born dulu =____=" kay so not interested kot sebab it's been 17 years dah. and i don't wanna know. hehe.

then nak cakap yang this is also might be my last post. *for now* hehe. cuz zuzu dah promise to my self that i'll stop blogging and concentrate on my studies cuz serios shitss SPM is just around the corner bro -__-" kay x best ok! rase like time fly so damnnn fucking fast. grrr. wat lek wat peace ok? chill. sekarang kan ade ASTRO TUTOR TV. hehehe. wish me luck ok?
maigaawddd at the same time x percaya plak titew nak habis sekolah dahhh. muahaha. adek-2 diluar sana belaja elok-2 ok? hahaha. x saba gila aku nak cakap camtu kat juniors aku nanti.

and now i present to you my baby. haha. xde la. anak buahku
ade muka cam maksu dia sikit kannn? haha. yahh i know. <-- berlagak habis. haha. pergghh agak panjang gak kan post nie? hahaha, macam essay pon ade. well, practice make perfect kann kawan-2? sebelum terlupa. maafkan salah dan silap saya di dunia blogging nie okeng? hehe. mintak berkat sebelum SPM la kata kan. AHAAAKKSS! rase-2 tu je la kot zuzu nak story and now i present u the SPM COUNTDOWN. hehehe. jahat gila enn?


kbai. for now. xoxo. do like this blog and visit it again ok? blogwalking OTW 

Sunday, October 30, 2011

NEW SKINS!

OMAIGAWDDDDD!!!

i've made a skin :)


if x suka jgn complain ok? if suka credit 'em to me ouh and yes, this is for classic template. sorry loves. xoxo. nite. going to bed. school tmrw LOL. me no likey. #SPM in 15 days :P

Saturday, October 29, 2011

no mood

*short post*

السلام عليكم ورحمة الله وبركا ته
update my blog from UKAY PERDANA. at my sister's house doing nothing. do, follow my twitter for updates. sorry i didn't blog much lately. cuz been busy edit blog orang lain and studies :3 tanak edit blog korang dah sebab saya merajuk. kbai. real updates later ok? -__-" 


i miss this guy :'( soobs soobs

Wednesday, October 19, 2011

WORDLESS WEDNESDAY #1


ILY : I Lap You ❤

السلام عليكم ورحمة الله وبركا ته
hello, people. ape khabar? sorry for the dead blog. tehee. eleh, korang bukannye rindu zuzu pon kan kan? ehem-2 sebab-2 gua x meng-hupdate blog kesayangan ku nie sbb busy ngan exam la yayangs sekalian. sorry keyh evelibadi :)

saya nak cakap yang saya cukup bahagia ngan hidup saya sekarang. so, korang x yah ah sebok-2 nk kacau k? aku gigit sekor-2 kang! gentle aku cakap nie *penggunaan aku untuk menunjuk kn expression marah* so, ape pendapat korang tentang blog terbaru zuzu nie? hehe. mesti ah cun melecun kennn? cehh, bajet jeee minah nie >,<" padahal xde orang pon nk usha blog dia. zuzu bangga jap sebab zuzu edit sendiri ok belog nie. bangga gilaaaaa  

zuzu guna blogskin.com sbb rase lagi senang plak nak main code kat sini. hehe. ouh yess, btw korang jangan mengarut nak mintak tuto using blogskin.com eyh sebab if korang x reti guna design (classic templete) sebab blogskin templete korang maybe different code dia =="

tetibe ramai plak mintak tuto and suruh make up blog dorang. patut ke saya pun bukak tempahan? hmmm. later-2 ah pikir ok?
ttyl. study now. budak SPM in progress

yahoooo!

short post :D

yeay new skin. update later. ok?

Tuesday, October 4, 2011

hye, assalamualaikum readers. kindly read this post sambil dengar lagu kat bawah tu k? click play people(s)




sorry post x de tajuk. sebab xde mood hari nie. well, x gi skolah today cuz malas gila and semalam pon tido around 3 am macam tu. xtau la buat ape. haha. merapu meraban kot. sumpah boring plak dok kat mah nie. anyway kejap lagi nak kene g tuition classes around 2.30 pm and now zuzu x mandi lagi. hehe. k la bye. nak gi mandi then beli makanan tuk mummy, sebab mummy sakit kaki dia bengkak sebab terseliuh and urat dia macam pecah-2 yup. scary kan? tp tu la description yang doctor bagi. sorry post nie short je.


#nowplaying jars of heart - Christina Perri

Sunday, October 2, 2011

Tutorial Scrollbox kat "Blog Archives"

hi evelibadi.
zuzu tengah bosan gila nie eyh. so i'm making a tutorial that i would like to share ngan uoollls semua. hehe. ok zuzu nak tunjuk macam mne nak buat
srollbox kat "Blog Archives"
korang. korang tau x ape tu blog archives? ala yang cam gini ha!
dah tau dah kan? korang punya archives mesti panjang berjela kan? sampai kebawah sebab suka sangat meng-update blog. hehe. so, tuto nie nak bagi kemas sikit archives tu :) so, here u go... Good Luck. try and error ok?

  • Dashboard > Design > Edit HTML > Tick Expand Widget Templates *this is very important*
  • Click Ctrl+F dan carik code nie
    <div id='ArchiveList'>
  • lepastu korang akan jumpa code nie before code kat atas tu
    <div class='widget-content'>
  • then korang tukar <div class='widget-content'> dengan code baru nie
    <div class='widget-content' style='overflow:auto; height:250px'>
  • ok, korang boleh tukar yang waner biru tu ikut kesesuaian blog korang. 
  • dah siap jgn lupa PREVIEW DULU ok? if perfect then SAVE!
GOOD LUCK!

i'm happy just the way i'm supposed to be ♥

السلام عليكم ورحمة الله وبركا ته 
hey peeps :) *jawab salam kat atas tu kalau x sembelit. hehe * sadisss (-,-) this post gonna be quite emo sikit cuz mood zuzu still sedih. xtau la asal wehhh.haha. tapi xde la sedih mne pon. melayan perasaan je aku nie. as u all know in my previous post i hang out yesterday :) hehe. lepas gi tuition then lepak -2 jap kat KL sana. boringgg  cuz xda sorang pon mmber aku yang turun. semua budak-2 yang baru nak menjejak kan kaki ke dunia sosial weyh ><" ok... then jumpa Bear Comel :) lama gila x jumpa kau Bear... sumpah rindu kottt. hehe. btw ladies... guess what? HE'S AVAILABLE OK (!) haha. jahat gila aku kan promote kau kat blog aku plak.


nak tengok muka Bear comel aku nie?
jeng 3x


kan aku dah cakap... dia comel. kuikuikui. ok, nama Bear tu mana dapat? jangan tanya aku okeng? sebab bukan aku yang bagi. tu zaman lepak-2 community dulu. aku rasa maybe sebab BIBIR dia yang JUIR. hehehe. jahat gila seyh aku nie!

sorry ok Bear? no hard feelings ok? aku tau kau sayang aku kan kan kan? hehe  btw, thanks lepak ngan aku yesterday and hantar aku balik eventho half way. haha. sumpah Boo potong steam aku nak date ngan Bear jap semalam...

thanks for this song Bear. hehe

 Chris Brown - With You :)

lepak punya lepak jumpa lah my adek angkat yang comel and sporting habis, si Ezza Mullen. ok, aku malas letak pic dia sebab nanti dia kembang semangkuk sapa nak menjawap. hehe. gadoh-2 ngan Boo  cam orang bodoh je. then balik ngan dia obviously. pastu dia muntah-2 kat KL Sentral. haha. x boleh blahhh. dammnn funneyhh ok. "U Pregnant ke Syam?... LOLOLOL" lmfao la

sorry post nie agak panjang dan merapu. P/S : saya duduk sorang-2 kat rumah hari ni sebab my parents pergi wedding event and balik kampung ade kenduri and stuff. saya x suka duk umah sorang-2 sebab nnti saya membuta je -.-" haha, ok lah kboi :3

Saturday, October 1, 2011

"Sometimes Love Hurts Instead"



asal tajuk post gelabah semacam je kan? haha. tu la title header zuzu sekarang. tau x comel kan? ><" 

hi, and assalamualaikum readers. currently it is 5.20 am rite now and i'm not even sleepy yet. been yawning for 10x but still mata nie x ngantuk ouh. haihhh ==" nanti mula lah jerawat berhijrah kat muka aku nie. pastu dok merungut cam orang gila. k, i'm not suppose to update kan? cuz my previous post cakap that "I'M SIGNING OFF FOREVA!!" like hell's ya aku nk bersara dari dunia blogging nie. i mean..... bukan lah bersara, technically sometimes zuzu ade sifat pemalas yang teramat sangat. HAHA. paham2 jela. budak sekolah kan? busy pon salah satu sebab gak. 

anyhow, SPM TRIAL dah abis. hmmm, so far i only got 1 A which is A- in English. dammnn. then the so not good story is..... I THINK I FAILED MY ADD MATHS! rofl. dah agak dah kan? aku pon x tau ape nak jadi ngan aku nie. ok2, lepas nie more focusing on studies ok. saya janji. tanak lah disappoint my parents and my family. especially my mum & my sister  cuz they both really giving all out on my studies mannn! rase cam rugi je if i fail! -.-" 

moving on nak cerita pasal boo kitorang dah macam kawan. bagus la tu kan? hmm, IDK. deep down under i tau u still caring pasal i and accept me for who i am :'/ ouh yess, lupa plak nak cakap. yang i edit my blog again. LOL. blog kesayangan ku ini ade colour pink, grey and black. yup. cam emo2 gitu... hehe. keyh, now dah pukul 5 setengah so kiranaya dah ari sabtu. nak lepak ke tanak? lepak je ah. sebab aku pon nak gi jumpa adek angkat aku Ezza Comel :) kboi. aku nak tido. ade class tuition kul 10 am - 2.30pm. sumpah aku tido dalam class jap lagi. haha.



Thursday, September 22, 2011

x de mood nk blogging since i got no story to tell already

hey, assalamualaikum (!) greetings to all of' 'em yang tengah baca my blog :)


hmmm, serious post title kat atas tu betul. #bukanshowoff ok? seriously and truly deep inside from my heart. dulu2 suka sangat blogging sebab ade je cerita nak dikongsikan bersama. but now? hmmmm, harapan la jepp. memang xde mood nak story morry langsung ><"

so, i'm so sorry ok. this blog might be dead. tapi jangan marah saya. sebab saya mmg sayang kat readers saya. cuma.... hmmm, : x speechless lately


xoxo ; Zuzu Kent. signing off foreva :'(

Friday, September 16, 2011

awesome day


click PLAY while reading this post



hye peeps. Sup's? gonna start my post tonite with cursing word. FFFUUCKK ADD MATHS yaww. i think i just screwed my add maths paper lahh satu ape pon aku study hari selasa malam masuk separuh je ok (!) so, agaknye markah aku pon separuhlah haraphnye. better daripada 'F' kan? hmm. asal lah susah sgt.


tu la banyak lagi ponteng skolah & tuition. sendiri buat sendiri tanggung la. betul x?


moving on, today is HAPPY 1 MALAYSIA DAY
so, holidaysss bebeyh. and yesterday i x g skolah. LOL. x pe sebab x blaja. haha. my school ade celebrate Penutupan Kemerdekaan and jamuan etc. so, brape kerat je pon my classmates yang datang. so, end up watching movie :) hehe. btw, tengok cerita Johnny English Reborn damnnn, lawaks oke. haha. thanks blanje zue tengok wayang ok. haha. kesian plak i tengok u. yelah, kenalah balas balik jasa i ayte? dulu zue yag blanje now it's your turn. now seri 0-0.

haihhh, boring plak. fyi, have a look at my second blog. i just update and gave it a new look baby imma shooo proud of mah self ya. check it out ok?

> THE AWESOME BLOG <


nunite. XOXO ; Zuzu Kent

Wednesday, September 14, 2011

everything just washed away by you :'/

السلام عليكم ورحمة الله وبركا ته
*jawab salam kat atas tu. x jawab dosa tau x? hehe






#playthis while reading :') Someone Like You by Adele



hmmm, boo ... what did i do wrong?
maybe it is true

Sometimes it lasts in love, but sometimes it hurts instead

keyh, done with the emo post. hmmm, sumpah xde mood nak blogging since i'm in my SPM trial mood "ON". hekhek. wish me luck evelibadi. ouh and yes now and currently it is 1:12 am. wehoo~~ can't sleep cuz tmrw is FUCKIN' ADD MATHS PAPER. haiihhh. #goshtbump more likely like #serammmnniiihhh. ouh yess btw this is my 6th paper and another 3 more paper but lama lagi my trial habis ouh cuz ade jamuan, sambutan penutupan kemerdekaan and etc. tengah2 nak trial la dorang nak buat event2 besar macam nie


anyhowww, saya teramat sedih kerana di abandon kan begitu sahaja oleh boo saya. alahai, kita still dalam bulan syawal nie so, no harssshhhh things should happen kan? kene lah bermaaf-maafan betol x? but instead? ape dah jadi nie boo? bukan kita dah janji nak together-gather till things get better ke? like me finishing my SPM first REMEMBER THAT? i've guess so not(!) ok, sorry sambung my post emo. can't help my self bhaiiii. hmmm. keyh, gonna start back studying my *worst nigthmare subject*. nunite peeps.

sorry for the bad grammar ><" flying hugs and kisses. xoxo
Zuzu Kent :D