Monday, December 20, 2010

Tutorial tukar label kat shoutbox.

assalamualaikum sayang2sss ku sekalaian. haha. and bonjour... ape plak bonjour nie? haha. hello in french gituuu. haha. well, ari nie pada malam yang indah lagi menyejukan hingga menusuk ke semua tulang2 aku nie haaa... (sebab kat BangsarSouth,KL hujan!) aku nak kongsi ngan uoolllss a bit tutorial la. maybe korang da tau mcm mne nak buat kn kn? tapi ade orang request and aq punya la mencarik link nak bg kat dia tp x jumpe2... so, aku pon dengan semangat yang waja. haha waja ke? asal x perdana. sokong buatan malaysia *oke lari tajuk! merapu meraban plak dahh. ehemm ehemm. continue back to the story... here u go, for adik Na O Mei sbb dia yang dok menanya kat shoutbox aku byk kali tp aku terlepas pandang
soaln dia berbunyik bergini : -

nampak kn? so, tu la soalan dia... hurmm, ok, tuto nie untuk ShoutMix je. nampak dak? aku da dok BOLD and UNDERLINE tu... so, jgn tnye la shoutbox yang lain sebab itulah shoutbox chat yang saya guna kan. memang, korang mesti akan cakap shoutmix nie x baguihh kaaannnNN? sebab selalu hang and service not available. tapi still ade aku kesah brahhh? hahaha.

meh sini ikut tuto nie if nak tau...

  Login ke acc ShoutMix korang if xde buat la keyh...
  Then bile da login akan kuar home page dia mcm nie the click labels
(hover ke image untuk petumbesaran yang sihat :P)



  Pastu akan kuar page macam nie plak
(hover ke image untuk petumbesaran yang sihat :P)



 kat situ ShoutMix sendri ade ajarkan korang mcm mane nak edit lebels like Name, Website, Message, Refresh and Shout! ke perkataan yang korang nak... ok, da paham? paham kan? bgus la... haha. if ade salah silap bg tau keyh drop your comment yawww!

4 comments:

  1. "Merry Christmas to you and family, wish you a generous and healthy week"

    ReplyDelete
  2. Hello my friend, Merry Christmas for you and your family, thank you for the visit, happy new year with happiness and peace. Hugs Fotis

    ReplyDelete

Thanks for reading this post

Hye brader and sisto, cakap je ape nak!
Tapi ayat kasi elok sikit ok.