Thursday, December 27, 2018

dead blog

السلام عليكم ورحمة الله وبركا ته



hi peeps, sorry for the dead blog. almost nak end year baru nak update blog. just giving a sense of un"dead" blog by updating any kind of rubbish here. hahahaha. so as u all know that i only run on my other soc med which is Instagram and FaceBook. even my twitter is kindda dead. luls. lost in interest in soc med is another meaning that u are getting old perhaps. oh well, another year is gonna past by in 5 more days. then new me. new life. same job. new mindset. new attitude. lost some weight *my new year resolution since forever* 
turning 25 next year yet another year wiser. tolong lah temukan jodoh yang baik-2 sikit. jangan la jumpe yang bodoh-2 out of nowhere. hahaha. really frust dgn life skrng. k nothing to talk about. adios
xx 

GOODBYE 2018

Monday, February 26, 2018

Braces Story Pt5 | #ZuzuBracesJourney

السلام عليكم ورحمة الله وبركا ته
hi, people.... happy 2018 sebelum terlambat. padahal dah memang lambat. busy with degree classes part time and working full time buat kan zuzu takde mase nak update blog ni ha... *sayu je tengok blog sendiri* huhuhuhu.. so harini zuzu nak update sikit la braces journey zuzu... for almost 1 year and 9 months dah jadi miss gigi besi ni. gigi zuzu doc cakap mmg naturally jarak so mmg lambat sikit nak rapat... masa time ni gigi tengah rapat tp terus jarak after pakai braces. dah cuak gila time ni.... >:( tp rileks lagi sbb doc aina mesti tau ape yang dia buat kan *dia doctor gigi kot. bukan biase-2... hahaha* here is the picture.
*scroll down please*
.
.
.
.
.

see.... jarak gila kan. masa ni doc rapatkan gigi yang belakang dulu. my bottom teeth is fully rapat *i think* but my upper teeth cam susah sikit nak rapat due to my gusi yang tebal... my pain tolerant at this point sangat mencabar cuz those little spring in between my braces keep grinding dengan dalam bibir atas... not cool ok guys... (U_U) then a few months later... i'm end up with getah between the braces... if u get what i mean... nak tgk ke??

*scroll down please*
.
.
.
.
.

so getah ni zuzu kene letak 2 each left and right then kene tukar 3 kali sehari which is bila bangun pagi mandi gosok gigi tukar getah, then lunch time tukar lagi. malam before bedtime pun tukar lagi. leceh nye lahai.... ohhhh what we do for beauty... sangat time consuming. sometimes to be honest tak sempat tukar time lunch time sbb bz with work. hahaha. tp doc pesan if tak tukar lagi lambat gigi tu nak rapat. haihhzzz :/ redha jela kan... so here u guys have it. my braces journey...

P/S: i do think posting this for the sake of updating the blog so it doesn't look dead. peace v('3')

Tuesday, June 13, 2017

Start of Research Module *update braces story pt4*

السلام عليكم ورحمة الله وبركا ته

hi uolls. awkward moment typing here cuz almost one month tak update pape inside here. malas menguasi diri tapi layan soc med lain ade je mase. puihhh... so today start of new module for my degree which is Research Method then tomorrow module Employment Research and Planning. yass yass dua module sekali for one month. hurmmm. *kill me already* 2 module maksudnye 2 coursework. demnnn. bunuh diri la. but overall first day should be ok. wait till last day nak submit coursework. meggelabah lain macam nanti then jemm phone & otak.
so as promised zuzu nak update pasal braces zuzu. currently zuzu dah pakai braces for almost 1 year and 2 months. pejam celik dah setahun lebih dah kan. huhuhu... time flies... so here is the condition of my teeth


image may seem gross. hahaha. sorry.


bulan ni zuzu pilih warna biru and purple. so nampak cam makin renggang kan gigi yang tengah tu. hahaha. so dokter Aina cakap for first 10 months gigi akan melalui proses meluruskan gigi semua. so pada siapa yang pakai braces yang kene cabut gigi tu akan nampak lagi obvious dia punya jarak. then another 10 months baru gigi2 ni akan menjalani proses rapatkan gigi. fuhhh. lega bila dengar dokter cakap camtu.
time raya ni zuzu takdelah nak tangkap gambar nampak gigi kan citer dia... senyum kambing jela mampu. huhuhu... baju raya pun tak beli lagi ni. comment bgtau ape warna baju korang.
#selamatberpuasa #ramadhanke-18
xoxo, zuzukent

Friday, May 19, 2017

RESEPI | Cekodok Bilis Gebu Gebas

السلام عليكم ورحمة الله وبركا ته
hello. selamat tengah hari reader(s)... korang lunch ape arini? since today zuzu malas nak makan bende yang heavy sangat so zuzu buat cekodok bilis. orang makan cekodok bilis bila minum petang kan... zuzu ni lunch pun bedal je buat cekodok bilis. so rini, zuzu nak share sikit la camne zuzu buat cekodok bilis yang tak semegah mana pun. dah lah nama pun Gebu Gebas tapi yang penting rasa dia tu auwmmmm sedap menjilat jari & nak tambah lagi

bahan-2 yang diperlukan adalah??? just 5 je bahan. kalau zuzu buat resepi mesti bahan sikit je kan? pastu mesti 5 bahan je kan?? cam tak tak caya je tapi memang betul punn

so, here we go bahan-2 seperti gamba dibawah :-

1 genggam ikan bilis (dikupas & diblend separa hancur)
1 biji bawang merah (potong kiub)
10 sudu tepung gandum
1 biji telur
1/2 cawan air suam
sedkit soda bikarbonat & garam

step untuk membuat cekodok plak :-
first campurkan tepung, telur dan gaul sebati.
kemudian masuka kan ikan bilis dan bawang. gaul guna tangan supaya rasa kasih sayang tu lebih
then campurkan air sedikit demi sedikit supaya adunan cekodok sebati.
last, masukan soda bikarbonat & garam untuk secukup rasa
pastu ape lagi, goreng la. make sure minyak betul2 panas supaya cekodok tak melekat & masak keseluruhan

dan inilah hasil Cekodok Ikan Bilis Gebu Gebas nyaaaa ... makan pulak cicah dengan sos cili and mayonis. memang menyelerakan babe i tell u :P



Cekodok Bilis Gebu Gebas by Zuzu


selamat mencuba gaiss. kalau korang nak tambah kentang pun sedap gak and cili kerr... ikutlah tekak masing-2. janji sedap nak ngap. dah cuba comment sikit and share plak hasil korang kat zuzu ye macam biasa lah and jangan lupa tag :P 
 xoxo , zuzukent

Monday, May 15, 2017

AMC Bowling Tournament 2017

السلام عليكم ورحمة الله وبركا ته
#throwback
#AMCBowling2017

hi semua :D yesterday on 14th May '17 berlansungnye AMC Bowling Tournament 2017... yes yes i know during Mother's Day? like seriously? (°∀°) dont worry zuzu dah wish mother's day kat mak zuzu and she's okay with it *i think* (◡‿◡✿) anyhow the venue was at Nilai Sports Centre. not sure tho the exact name of this place now cuz it keeps on changing. like seriously but if u guys just waze Airport Sports Complex should be there and korang akan arrive at that spot.

this year bowling dia buat time malam so pagi tu boleh la nak celebrate Mother's Day dulu kan then malam join event kolej ni. participant this year mostly zuzu tengok banyak juniors from AMC. good job guys sebab participate cuz event like this is important if u guys want to graduate from there *if you know what i mean* the event start at 8.30pm (what a drag of time sebab dalam itenerary should start at 8pm) maybe u guys organizer boleh improve on time management. but overall the event was fun. siap ade performance by Fly by Wire group which is the band group of AMC. there are 3 categories which are Male, Female and Mix. then ade prize for best male and female player.

like tahun sebelum-2 ni zuzu akan masuk category Mix... then confirm la kalah... (︶▽︶) hahaha... sebab team mix power-2 back in those days. so this year zuzu masuk female category and guess what?? for the first time ever join bowling
menang 1st place
hahahah. seronok gila. here are some of the photos guys. enjoy!




over betul semua menang bowling firts time :P

truly, zuzukent xx